Η πλειοψηφία των ανδρών απολαμβάνει να κάνει σεξ όταν ξυπνάει. Ή τουλάχιστον, αυτή είναι η εικόνα που έχουμε για την πλειοψηφία τους, είτε συνδεόμαστε μαζί τους ερωτικά, είτε το συζητάμε στο πλαίσιο μίας χαζοκουβέντας.

Κατηγορίες αντρών

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που σου λένε ότι δεν έχουν καμία διάθεση το πρωί. Νιώθουν έντονη ανασφάλεια εάν κληθούν να φιλήσουν την παρτενέρ τους αν πρώτα δεν έχουν πλύνει τα δόντια τους.

Ή τους κυριεύει το άγχος επειδή ξυπνούν τελευταία στιγμή και πρέπει να πάνε γρήγορα στη δουλειά τους. Άλλοι σου λένε ότι εμπνέονται μόνο όταν έξω έχει σκοτάδι και υπάρχει μία ήδη έτοιμη ερωτική ατμόσφαιρα.

Η πλειοψηφία που λέει ναι, δεν διαχωρίζει το σεξ ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Το βλέπει σαν μία στιγμή απόλαυσης με κάποιον που ξυπνά μαζί. Το βλέπει σαν αποτέλεσμα ενός ερωτικού ονείρου που έρχεται και υλοποιείται με το καλημέρα σας (είδατε τι έκανα;).

Και κακά τα ψέματα, πρακτικά είναι πιο εύκολο για έναν άντρα να κάνει σεξ το πρωί όταν ξυπνάει με μία αθέλητη στύση. Ειδικά όταν τον κατακλύζει το άγχος και νιώθει ότι δεν μπορεί να αποδώσει τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Και εννοείται ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που θέλουν εξίσου πολύ να κάνουν πρωινό σεξ με το σύντροφό τους και (ελπίζω) το θέτουν σε εφαρμογή.

Σεξ το πρωί

Εξάλλου, έρευνες δείχνουν ότι το πρωινό σεξ έχει αρκετά οφέλη, ακόμα και στην υγεία μας. Καταρχάς σου λέει, ότι καις τις θερμίδες που θα έκαιγες αν πήγαινες για μισάωρο τρέξιμο. Δεύτερον, ελαττώνει τα επίπεδα άγχους και σου επιτρέπει να λειτουργείς καλύτερα το υπόλοιπο της ημέρας. Και φυσικά βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και σε προστατεύει από μικρόβια και ιούς.

Αν φύγουμε όμως από τους σοβαρούς λόγους, το πρωινό σεξ είναι συνήθως πιο αποτελεσματικό για ένα βασικό λόγο. Όταν ξυπνάς, δεν είσαι ακόμα στο στάδιο πλήρους συνειδητότητας, οπότε αφήνεσαι πιο εύκολα χωρίς να υπεραναλύεις τι θα κάνεις και πώς φαίνεσαι στα μάτια του άλλου. Ακόμα και το σώμα είναι πιο χαλαρό από τη διαδικασία του ύπνου και μπορεί να νιώσει πιο έντονη ηδονή.

Σίγουρα προϋποθέτει το να μην έχεις να φύγεις σε 10 λεπτά γιατί αυτό μπορεί να κάνει τη στιγμή πιο αμήχανη. Επίσης, το πιο σημαντικό από όλα είναι να είσαι με έναν παρτενέρ που συμφωνεί μαζί σου και νιώθει εξίσου άνετα με αυτό. Δεν είναι όμως λίγοι οι άνθρωποι που απλώς υποθέτουν ότι ο σύντροφός τους δεν θα θέλει πρωινό σεξ και καταλήγουν να μην ρωτούν καν.

Πολλές φορές, η ίδια η ανασφάλεια και η ντροπή που νιώθουμε μας κρατάνε από το να δοκιμάσουμε φαντασιώσεις ή πράγματα που μας ευχαριστούν στο σεξ. Είναι κρίμα κι άδικο να το θέλουν και οι δύο αλλά να μην τολμούν να το προτείνουν.

Οφέλη

Η προγιαγιά μου έλεγε ‘όποιος ντρέπεται στερεύεται’. Αν είσαι γυναίκα και περιμένεις μόνο την ανδρική πρωτοβουλία, τότε θα περιμένεις πολύ. Καταρχάς, δεν σε τιμά να μην ζητάς αυτό που θέλεις.

Ξέχνα τα ακροβατικά. Το πρωινό σεξ είναι συνήθως πιο ήρεμο, χαλαρό, τρυφερό και σιωπηλό. Οι ενδορφίνες όμως που παράγονται από την απόλαυση, φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά και κάνουν τη σχέση πιο οικεία και δεμένη. Κάνε ένα δώρο στο σύντροφό σου, αλλά κυρίως κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου με δέρμα που λάμπει και είναι πιο λείο (δεν το λέω εγώ, οι έρευνες).