Υλικά

Για την βάση:

1 έτοιμη ψημένη βάση για τάρτες, 22 εκ.

Για τη γέμιση:

400 γρ. γάλα καρύδας
5 κρόκοι από μεσαία αυγά
50 γρ. κορνφλάουρ
2 κ.γ. βανίλια
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα

Διαδικασία

1. Ξεκινάτε ζεσταίνοντας το γάλα, εκτός από 50 γρ., σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά.
2. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, το κορνφλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα υπόλοιπα 50γρ. γάλα με το σύρμα.
3. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, βάζετε λίγο μέσα στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάτε καλά με το σύρμα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία 2 – 3 φορές και έπειτα ρίξτε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα σας.
4. Μόλις πήξει, περάστε το μείγμα σας από σήτα για να είστε σίγουροι ότι είναι εντελώς λείο χωρίς σβόλους. Προσθέτετε και τη σοκολάτα, αφού την ψιλοκόψετε, και ανακατεύετε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
5. Αδειάστε το μείγμα στη βάση για τάρτες και το αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα, για να παγώσει αρκετά.
6. Την επόμενη μέρα μπορείτε να κόψετε την τάρτα σοκολάτας σε μερίδες και να τη συνοδέψετε με παγωτό, φρούτα της αρεσκείας σας, σαντιγί κλπ.