Η ερωτική μας ζωή μπορεί να αλλάξει, αρκεί να το θέλουμε…

Έξι τρόποι να ξαναδιεκδικήσουμε την ερωτική μας ζωή

 

Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα

 

Το πρώτο βήμα είναι να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας με τον σύντροφό μας, προσεγγίζοντάς τις όμως με τον σωστό τρόπο. Η καλύτερη ιδέα είναι να μιλήσουμε καθαρά, χωρίς θυμούς και κατηγορίες. Μπορούμε να πούμε: «Δεν έχουμε κάνει σεξ εδώ και πολύ καιρό και μου λείπει. Αναρωτιόμουν πώς νιώθεις γι’ αυτό». Αυτή η κουβέντα θα ενθαρρύνει τον σύντροφό μας να μοιραστεί τα συναισθήματά του και θα κάνει το ενδεχόμενο μίας ειλικρινούς συζήτησης πιο πιθανό.

 

Δεν το παίρνουμε προσωπικά

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αν αρέσαμε στον σύντροφό μας και ήθελε να κάνει σεξ μαζί μας, απλώς θα συνέβαινε. Το σεξ είναι πράγματι εύκολο στην αρχή μίας σχέσης, όπου ο πόθος παραμερίζει τις όποιες σκέψεις, προβλήματα, ανασφάλειες. Όταν όμως ο καιρός περνάει, τα προβλήματα μπορεί να μας κυριεύουν και να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να χαλαρώσουμε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σεξ.

 

Του προτείνουμε να επισκεφτεί έναν ειδικό

 

Καθώς θα πρέπει να αποκλειστούν -και να αντιμετωπιστούν αν υφίστανται- οι οργανικές αιτίες που μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δυσκολία ενός άνδρα να κάνει σεξ, είναι απαραίτητο να δει έναν ουρολόγο-ανδρολόγο. Αν ο ίδιος δεν παίρνει την απόφαση, θα χρειαστεί να τον ενθαρρύνουμε, χωρίς βέβαια να τον πιέσουμε.

 

 

Ξαναρχίζουμε από την αρχή

 

Ας θυμηθούμε πόσο σημαντικό ήταν στην αρχή της σχέσης μας να είμαστε όμορφες και επιθυμητές. Σκόπιμο είναι, λοιπόν, να φροντίσουμε λίγο τον εαυτό μας, που έχουμε ίσως παραμελήσει. Επίσης, το ίδιο μπορούμε να ζητήσουμε και από τον σύντροφό μας, παρακινώντας τον παράλληλα να κάνει πράγματα για τον εαυτό του και κάνοντάς του κομπλιμέντα όταν βλέπουμε κάτι που μας αρέσει. Αυτό που επίσης είναι σημαντικό είναι να δώσουμε νέες ευκαιρίες στη σχέση μας, οργανώνοντας για παράδειγμα ρομαντικά δείπνα, εκδρομές, εξόδους. Το σχεδιάζουμε Αν και το αυθόρμητο σεξ είναι πολύ ωραίο, δεν είναι σκόπιμο να βασιζόμαστε σε αυτό, γιατί -ειδικά αν είμαστε πολυάσχολοι ή/και έχουμε παιδιά- μπορεί να μας προκύψει μία στο τόσο, για παράδειγμα μόνο στις διακοπές.

 

Είναι σκόπιμο να δημιουργήσουμε τον χρόνο και τις συνθήκες γι’ αυτό.

Για παράδειγμα, ένα Σάββατο πρωί που θα καταφέρουμε να μείνουμε λίγο περισσότερο στο κρεβάτι ή μία Παρασκευή βράδυ που θα ξαπλώσουμε νωρίς, αλλά δεν θα έχουμε υποχρεώσεις την άλλη μέρα.

 

Ζητάμε βοήθεια

 

Η ψυχοθεραπεία -είτε η ατομική είτε του ζεύγους– μπορεί να βοηθήσει πολύ να αποκατασταθεί η στυτική και σεξουαλική λειτουργία και να βελτιωθεί τελικά η σχέση του ζευγαριού