Υλικά:

Για τρία φλιτζάνια

250 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1/2 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη

Διαδικασία:

1. Πάρτε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την σκόνη τζίντζερ. Τοποθετήστε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα.
2. Αποσύρετε έπειτα από την φωτιά, προσθέστε την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφού περάσει περίπου ένα λεπτό, ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
3. Τοποθετήστε πάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 3 λεπτά συνεχόμενα και είναι έτοιμη.
4. Σερβίρετε την ζεστή. Αν δεν σας αρέσει το τζίντζερ, μπορείτε να το παραβλέψετε και να παραμείνετε στην παραδοσιακή ζεστή σοκολάτα.
5. Μπορείτε να προσθέσετε σαντιγί ή ζαχαρωτά της αρεσκείας σας.