Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν και ένα μέσο στο οποίο τα ζευγάρια είτε θα τσακωθούν για αυτό, είτε θα συνεργαστούν και θα τις κάνουν μία αστεία και ψυχαγωγική εμπειρία. Ωστόσο το πόσο συνεργάζονται δείχνει και το πόσο σέβεται ο ένας τον άλλον.

Και οι δύο

Φυσικά πρέπει και οι δύο να συνεισφέρουν στις δουλειές. Έτσι δείχνει ο ένας στον άλλον πως μπορεί να μοιραστεί το όποιο «βάρος» ή τον όποιον «κόπο». Το να φορτώνονται όλα σε ένα άτομο είναι αχαρακτήριστο.

Επειδή το να έχεις σχέση σημαίνει ότι πρέπει και είναι καλό να λειτουργείτε και σαν ομάδα, είναι προφανές αυτή η ομάδα να είναι έτσι και στην πράξη. Δε γίνεται δηλαδή να λέει ο ένας στον άλλον ότι θα τον βοηθάει και «να βασίζεται πάνω του» και την ίδια στιγμή να μη σηκώνεται να βοηθήσει τον/την σύντροφό του/της.

Καθαριότητα

Προφανώς και κανείς δε θέλει να μαζεύει τα ρούχα του άλλου. Η καθαριότητα και η συντήρηση του σπιτιού όμως είναι μία εργασία και για τα δύο άτομα. Εκτός από την περίπτωση φυσικά που το ένα άτομο δούλευε για πολλές ώρες και το άλλο καθόταν σπίτι χωρίς να κάνει τίποτα.

Τι να κάνετε

Πρέπειο να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση από όλες τις πλευρές. Θα ήταν χρήσιμο να φτιάξετε ένα πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού. Αυτό μπορεί να είναι σε προσανατολισμό με το πρόγραμμα εργασίας ή και ύπνου σας.

Καλό θα ήταν επίσης, να είστε ανοιχτοί σε νέες εναλλακτικές. Όσο ο διαχωρισμός των δουλειών είναι δίκαιος και για τις δύο πλευρές, μπορείτε κάλλιστα να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας στο καθαρό σας πλέον σπίτι.

Καλό θα είναι να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να βγάζετε γκρίνια και μιζέρια μεταξύ σας διαφορετικά κανείς δε θα τις αναλάβει. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινάτε να χορεύετε ή να τραγουδάτε αντιστοίχως. Μπορεί στο τέλος της ημέρας να είναι και μία διασκεδαστική δραστηριότητα.