Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα και ρομαντικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Ο Ταύρος είναι γνωστός για τις τέλειες σεξουαλικές επιδόσες του, αλλά και φυσικά για το γεγονός ότι θέλει τη σχέση και όχι κάτι το περιστασιακό.

Σχεσάκιας

Έχει ορισμένα ιδανικά στο μυαλό του τα οποία δε θέλει να του τα αλλάξει κανένας. Θέλει να έχει μία σταθερή σύντροφο να μπορεί να δώσει την αγάπη που έχει μέσα του. Αγαπάει να αγαπιέται και θα κάνει σύντομα ξεκάθαρο το τι θέλει από τη γυναίκα με την οποία βγαίνει.

Του αρέσει η δέσμευση γιατί δίνει περισσότερο νόημα στην καθημερινότητά του με αποτέλεσμα να μπορεί να εκφραστεί ακόμη περισσότερο. Θέλει τη σχέση γιατί έτσι μπορεί να δίνει περισσότερη στοργή αλλά και να την παίρνει πίσω αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικά

Έχει πολλή επιμονή. Είναι ένας αρκετά δυνατός και επίμονος χαρακτήρας, ενώ έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το πείσμα, αλλά όχι με την αρνητική έννοια, αφού αυτό του επιτρέπει να αναμετρηθεί με όλους, ακόμα και να εμπλακεί σε διαμάχες με ιδιαίτερα ισχυρούς χαρακτήρες και πρόσωπα.

Στον ερωτικό τομέα δείχνει ιδιαίτερο πάθος. Είναι πολύ καλός στο κρεβάτι γιατί ακριβώς συνδυάζει πάθος με ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Τον ενδιαφέρει να ικανοποιεί τον σύντροφό του.

Δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Του αρέσει η ρουτίνα. Είναι ένας μάλλον εύκολος άνθρωπος, δίχως εντάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκνευρίζεται. Αν κάποιος τον προκαλέσει θα δει όλη τη δύναμη της οργής που κρύβεται μέσα σε αυτόν τον φαινομενικά πράο άνθρωπο.

Το σπίτι του έχει τέλεια αρχιτεκτονική με αρκετά πράγματα, αφού αγαπάει τα υλικά αγαθά, απεχθάνεται τον μινιμαλισμό. Επιθυμεί ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον που θα του εμπνέει τη δημιουργικότητά του.

Θέλει γενικά να έχει ασφάλεια σε κάθε επίπεδο της ζωής του γιατί έτσι λειτουργεί καλύτερα, τόσο στις σχέσεις του (ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές) όσο και στα επαγγελματικά του.

Είναι εγωιστής, ισχυρογνώμων, μυστικοπαθής και τσιγκούνης, ενώ κάποιες φορές μπορεί να γίνει μαλθακός και τεμπέλης. Μπορεί να είναι ο κυρίαρχος του ζωδιακού στο να καθυστερεί, όταν όμως κάτι αφορά τον εαυτό του δεν υπάρχει ίχνος οκνηρίας πάνω του.