Αχ βρε Ιχθύ μας! Είσαι ένα τόσο ευαίσθητο πλάσμα που πραγματικά θα έπρεπε να σου συμπεριφέρονται καλύτερα ή έστω χωρίς τόσο δράμα. Δε λέμε βέβαια ότι όλοι οι Ιχθείς θα δεχτείτε την απιστία. Φυσικά και όχι. Αλλά ένα μέγαλο μέρος σας ναι!

Ρομαντισμός

Επειδή ο Ιχθύς είναι πολύ ρομαντικό άτομο, έχει στο μυαλό του ένα φαντασιακό ως προς το τι έιναι αγάπη, έρωτας, πίση και αφοσίωση. Όταν λοιπόν έχει σχέση, όλα αυτά τα ιδανικά τα έχει ήδη. Αν ωστόσο ο άλλος τον απατήσει τότε αντί να νευριάσει και να πει στον εαυτό του ότι φταίει ο άλλος, νομίζει ότι φταίει ο ίδιος.

 

Ενοχικότητα

Θεωρεί ότι η απιστία αφορά εκείνον και μόνο εκείνον. Ότι κάτι δεν έκανε σωστά εκείνος και ο άλλος δεν ήταν πιστός. Πρέπει να ενδυναμώσει τον εγωισμό του. Να πάρει παράδειγμα από τον Καρκίνο και τον Λέοντα που όταν τους απατήσουν δεν ξαναμιλάνε καν στο άτομο που τους το έκανε γιατί  δεν το συγχωρούνε ποτέ.

 

Δεν προχωράει παρακάτω

Λόγω του γεγονός ότι έχει πολλές ευαισθησίες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προχωράει παρακάτω εύκολα. Έχει δηλαδή δεθεί συναισθηματικά με τον σύντροφό του. Δηλαδή ενώ ξέρει ότι τον απάτησε, ενώ του το είπε η σχέση του ή το έμαθε ο ίδιος, θα συνεχίσει κατά μεγάλη πιθανότητα να είναι μαζί του.

 

Γιατί έτσι;

Είναι σχετικά απλή η απάντηση. Γιατί έχει αρκετές ανασφάλειες ήδη με τον ίδιο. Ο Ιχθύς πρέπει να καταλάβει πόσο δυνατός είναι. Έχει τόση ευαισθησία που θα μπορούσε να την μετατρέψει σε κάτι άλλο. Θα μπορούσε κυριολεκτικά να κάνει καριέρα με τέτοια ευαισθησία.

Γιατί έχει το χάρισμα και την ικανότητα να εμπνέει τον εαυτό του μέσα από τα ιδανικά και τις ευαισθησίες αυτές. Είναι σα να επανατροφοδοτεί τα «θέλω του». Συνεπώς καλό θα είναι να πεισμώσει, να ακούσει αυτά που όντως θέλει και να μη μένει σε σχέσεις τοξικές, ψεύτικες και παραπλανητικές.