Ξέρετε τα πάντα για το σεξ; Δε νομίζω, το αντίθετο μάλιστα κάνετε και πολλά λάθη.

Κι επειδή στο σεξ οι συμμετέχοντες είναι δύο και δεν εξαρτώνται προφανώς όλα μόνο από τη μία πλευρά, υπάρχουν 7 βασικά θέματα που θα σας βοηθήσουν να περάσετε πίστα στην ευχαρίστηση, μαζί.

1. Ξέχνα ό,τι βλέπετε κατά καιρούς στις ταινίες
Καταρχάς, δε διευκρινίζουμε το είδος τους, γιατί ό,τι και να είναι κακό κάνουν. Στην πλειοψηφία τους άλλωστε, το έργο το έχεις ξαναδεί: Το ζευγάρι φιλιέται σα να μην υπάρχει αύριο, σκίζουν υφάσματα, πέφτουν στο κρεβάτι και ο άντρας προχωράει κατευθείαν στο ψητό. Ε όχι. Πόσο να διαρκεί αυτό συνολικά; Τρία λεπτά; Και ποιος (μόνο) ευχαριστιέται από αυτό; Στην αληθινή ζωή, απλώς πάρτε τον χρόνο σας για τα τόσο υποτιμημένα -στον κινηματογράφο τουλάχιστον- προκαταρκτικά για να μπείτε στο κατάλληλο κλίμα. Η αποπλάνηση είναι το νέο μαύρο.

2. Το σεξ δεν είναι (μόνο) η διείσδυση
Αν έπρεπε να δώσουμε έναν ορισμό για το σεξ, θα έπρεπε να γίνουμε πολύ περισσότερο περιγραφικοί για να καλυφθεί η έννοια. Η διείσδυση σαφέστατα χρειάζεται, αλλά οι έρευνες είναι ακόμη πιο εύγλωττες σε σχέση με αυτήν, κατά τη διάρκειά της: το 50% μερικές φορές φτάνει σε οργασμό, το 20% σπάνια φτάνει σε οργασμό και το 5% δεν έχει ποτέ. Τελεία. Οπότε, αν θέλετε να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι, πρέπει να διευρύνετε στο μυαλό σας την έννοια του σεξ. Αγγίγματα, dirty talking, στοματικό σεξ είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων τεχνικών για «ενίσχυση».

3. Τελειοποιήστε τις τεχνικές στα προκαταρκτικά σας
Θα αλλάξουν όλα αν σταματήσετε να αντιμετωπίζετε τα προκαταρκτικά ως ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο και θεωρήσετε ότι είναι ένα βήμα πριν την… κλιμάκωση της πράξης. Όταν αλλάξετε αυτό το σκεπτικό θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι και το στάδιο της μεγαλύτερης ευχαρίστησης στο σεξ.

4. Εξοικειωθείτε με τον γυμνό εαυτό σας
Οι περισσότεροι αισθάνονται τόσο άβολα με το σώμα τους που προσπαθούν οι σύντροφοί τους να τους βλέπουν γυμνούς όσο το δυνατόν λιγότερο. Oh wait. Πώς ακριβώς είναι εφικτό αυτό πάνω στο σεξ; Δε γίνεται. Άρα, σταματήστε να το σκέφτεστε γιατί ξοδεύετε μάταια φαιά ουσία και αποσπάται η προσοχή σας από το να περάσετε καλά. Ο σύντροφός σας είναι εκεί δίπλα σας, επειδή του αρέσετε. Χαλαρώστε και απολαύστε το λοιπόν.

5. Εξασκηθείτε στην τέχνη της αυτοϊκανοποίησης
Για να μπορείτε να ευχαριστηθείτε το σεξ με κάποιον άλλον, πρέπει να ξέρετε πώς να αυτοϊκανοποιηθείτε οι ίδιοι αρχικά ώστε να μπορείτε να το εξηγήσετε-δείξετε στο ταίρι σας. Απλά πράγματα.

6. Εστιάστε στον γυναικείο οργασμό
…ακόμη καλύτερα, κάθε φορά πριν από την διείσδυση. Οι περισσότερες γυναίκες ολοκληρώνουν όταν διεγείρεται η κλειτορίδα τους, επομένως πρέπει το έτερον ήμισυ να μάθει πώς να χρησιμοποιεί το στόμα και τα χέρια του σωστά για να το καταφέρνει. Αν όντως το καταφέρει, τα επόμενα βήματα θα μπορούν εύκολα να γίνουν πιο… πιπεράτα. Εννοείται ότι μπορείτε να ασχολείστε με την κλειτορίδα της κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, πάντως, μην την ξεχνάτε για κανέναν λόγο.

7. Πειραματιστείτε την στιγμή της διείσδυσης
Κοινώς, μην το κάνετε μια κι έξω, μη βιαστείτε. Για να χτίσετε το προφίλ του ξεχωριστού εραστή, μάθετε να κάνετε σεξ με συγκέντρωση, υπομονή και ακρίβεια. Βεβαιωθείτε ότι το ταίρι σας είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για αυτήν και κάντε το όσο πιο «βασανιστικά» αργά μπορείτε. «Χτίστε» αργά και σταθερά την ταχύτητά σας και εξακριβώστε σε ποιο ρυθμό είστε και οι δύο ευχαριστημένοι.