Κάποιες έχουν όντως ένα επιτελείο βοηθών και ειδικών ομορφιάς, κάποιες άλλες όμως ζουν καθημερινά σαν κανονικές θνητές και μεταμορφώνονται σε σταρ μόνο όταν έχουν κάποια επίσημη εμφάνιση.

Οι διάσημες μαμάδες, εκείνες που… δεν παρκάρουν τα παιδιά τους σε νταντάδες και προτιμούν να τα αναθρέψουν μόνες τους, είναι εξίσου πιεσμένες, αγχωμένες και άυπνες με μας… τις κοινές θνητές. Πώς όμως διαχειρίζονται την περιποίησή τους καθημερινά; Οι celebrities που είναι και μητέρες αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιάς τους, τι έκαναν πριν για την εμφάνισή τους, και τι κάνουν μετά τη μητρότητα καθώς και τι απαρνήθηκαν αναγκαστικά μετά τον ερχομό των παιδιών τους.

Eva Mendes

 

Η λατίνα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ, ομολογεί ότι αφότου γέννησε την πρώτη της κόρη, την 5χρονη πλέον Esmeralda, δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα της περιποίησης που είχε παλιότερα. «Δεν έχω νταντά, είμαι μαμά πλήρους απασχόλησης» δηλώνει η Mendes η οποία έχει άλλο ένα κοριτσάκι 3 ετών, την Amanda. «Πλέον δεν μπορώ να προγραμματίζω τίποτα και προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι τον χρόνο που οι κόρες μου κοιμούνται για να κάνω τα δικά μου. Ετσι μερικές φορές πιέζω τον εαυτό μου να σηκώνεται στις 4 το πρωί προκειμένου να ασχοληθώ με την περιποίησή μου».

Beyoncé

 

Η παντοδύναμη ιέρεια της ποπ και μητέρα τριών παιδιών ομολογεί ότι όταν βγαίνει από το σπίτι έχει πάντα μαζί της γυαλιά ηλίου. Ετσι προστατεύει τα μάτια της από τον ήλιο και καμουφλάρει το αμακιγιάριστο πρόσωπό της. Ωστόσο «μερικές φορές απλώνω ελάχιστη χρυσή σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών. Κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο ξεκούραστο και θεωρώ ότι είναι πιο διακριτική από τη λευκή σκιά» αναφέρει.

Jessica Simpson

 

Η διαδικασία της περιποίησής της έχει γίνει εντελώς μίνιμαλ και βασική. «Δεν έχω χρόνο να καθαρίζω και να ενυδατώνω την επιδερμίδα μου πρωί και βράδυ. Ασχολούμαι μόνο το βράδυ, αφού βάλω τα παιδιά για ύπνο. Είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλω τα μολύβια και το makeup και να κοιμηθώ με καθαρή επιδερμίδα».

Natalie Portman

 

Στην περίπτωση της βραβευμένης με Οσκαρ 38χρονης ηθοποιού και μητέρας δύο παιδιών, έχει πρυτανεύσει η λογική. «Το πρώτο πράγμα που απαρνήθηκα αφού γέννησα είναι τα μανικιούρ. Είναι τόσο δύσκολο, ως ακατόρθωτο, να σπαταλάς μία ώρα την εβδομάδα, όταν εργάζεσαι, έχεις άντρα, παιδιά και ένα σπίτι να συντηρήσεις. Επίσης έχω σγουρά, δύσκολα μαλλιά, γι’ αυτό είτε τα στεγνώνω με το πιστολάκι αφού κοιμηθούν τα παιδιά είτε τα τυλίγω σινιόν και κοιμάμαι με βρεγμένα μαλλιά. Ετσι δεν είναι τόσο άγρια την επόμενη μέρα».

Keira Knightley

 

Θα περίμενε κανείς ότι περιποιείται σχολαστικά τον εαυτό της, μιας και η ηθοποιός είναι πρέσβειρα του οίκου Chanel, όμως όχι. Ισχυρίζεται ότι πάει… με το ρεύμα. «Εχω σπαστά μαλλιά και αφότου γέννησα έχουν γίνει δέκα φορές πιο ατίθασα και μπερδεμένα, τόσο πολύ που μερικές φορές ανακαλύπτω… και αρκετές τζίβες. Επίσης η επιδερμίδα μου έχει γίνει αισθητά πιο αφυδατωμένη, γι’ αυτό προσπαθώ να την ενυδατώνω όσο πιο πολύ μπορώ και να πίνω άφθονο νερό. Εκτός από αυτό, πάντα βουρτσίζω τα δόντια μου, ανεξάρτητα από την κούρασή μου και χρησιμοποιώ καθημερινά lip balm. Το νέο μου μότο είναι “κάνε όσα θυμάσαι και μην ανησυχείς πολύ”» λέει φιλοσοφώντας η 34χρονη βρετανίδα σταρ νυν εγκυμονούσα και ήδη μητέρα της 3χρονης Eddie.

Scarlett Johansson

 

Αν και στη μεγάλη οθόνη υποδύεται τη σούπερ ηρωίδα Νατάσα Ρομανόφ, στην πραγματική ζωή δεν είναι παρά μία απλή μαμά με αυστηρό πρόγραμμα. «Κάνω πολύ συγκεκριμένα πράγματα κάθε πρωί: ένα γρήγορο ντους, καθαρισμό και ενυδάτωση. Αν βγω από το σπίτι θα βάλω μόνο λίγο κονσίλερ. Αν γυρίζω κάποια ταινία, τότε σηκώνομαι αυστηρά μία ώρα νωρίτερα για να κάνω γυμναστική» εξηγεί.

Tina Fey

 

Σεναριογράφος, κωμικός, σκηνοθέτις, παραγωγός, συγγραφέας, είναι μερικές μόνο από τις ιδιότητες της ελληνικής καταγωγής 49χρονης σταρ, η οποία είναι μητέρα δύο κοριτσιών. Τι χρόνο μπορεί να διαθέτει για την καθημερινή της περιποίηση; «Κάνω απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους και ενυδατώνω το πρόσωπό μου με μία κρέμα που έχει SPF. Είμαι σκληρά εργαζόμενη μαμά γι’ αυτό μου αρέσουν τα πολυχρηστικά καλλυντικά. Δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με ένα σωρό διαφορετικά βαζάκια» λέει.

Sarah Jessica Parker

 

Η μεγαλύτερη θυσία που έκανε η σταρ αφού έγινε μαμά ήταν να απαρνηθεί το γυμναστήριο. «Εχω καιρό να γυμναστώ γιατί πρέπει να ξυπνάω καθημερινά στις 4 το πρωί προκειμένου να προλάβω να κάνω τις δουλειές μου» είχε δηλώσει πριν από κάποια χρόνια, όταν τα παιδιά της ήταν ακόμα μωρά. «Δεν μπορώ να ξυπνάω στις 2.30 το πρωί για να γυμνάζομαι έπειτα από 12 ώρες δουλειάς. Είμαι μαμά και έχω άλλες προτεραιότητες. Γι’ αυτό προσπαθώ τουλάχιστον να τρώω υγιεινά».

Chrissy Teigen

 

Μοντέλο, TV προσωπικότητα, συγγραφέας, και όχι μόνο. Η 33χρονη καλλονή σύντροφος του ποπ σταρ John Legend και μαμά δύο παιδιών, της Luna και του Miles, γνωρίζει πολύ καλά πλέον τις αρετές του multi-tasking. Η ίδια ομολογεί ότι από τότε που γέννησε τον Miles έχει γίνει εξπέρ στο να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. «Ολα πρέπει να γίνονται αστραπιαία» εξηγεί, κάτι που πολλές νέες μαμάδες πλέον διαπιστώνουν καθημερινά.

Για την υγεία της επιδερμίδας της επιλέγει ένα μηχανικό βουρτσάκι που κάνει καθαρισμό και μασάζ και «μεταφέρεται παντού. Το κουβαλάω μαζί μου παντού, στο ντους, στο ξενοδοχείο, στο αεροπλάνο. Είναι τόσο εύκολο στη χρήση και κάνει διπλό καλό με μια κίνηση» εξηγεί. «Σίγουρα πολλές μαμάδες θα συμφωνούν μαζί μου ότι μετά την πρώτη γέννα αντιλαμβάνεσαι πόσο λίγο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

Επίσης διαπιστώνεις ότι αλλάζει και η συμπεριφορά της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, η δική μου έχει γίνει πολύ πιο ευαίσθητη. Πλέον δεν μακιγιάρομαι καθημερινά, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όταν έχω να παρευρεθώ κάπου. Καθαρίζω το πρόσωπό μου και πλένω τα δόντια μου την ώρα που κάνω ντους, και αυτό ήταν! Ντύνομαι και φεύγω» λέει η Chrissy, η οποία όντως έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στα social media χωρίς μακιγιάζ.