Υλικά

500γρ. πατάτες
1 αυγό, το κρόκο του
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

1. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και αφήστε τις να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά για να φύγει ή περιττή υγρασία. Κάντε τις πουρέ, προσθέστε το κρόκο του αυγού, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.
2. Βάλτε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατέψτε. Είναι έτοιμο όταν θα είναι μαλακό δίχως να κολλάει στα χέρια σας. Κόψτε κομμάτι από  το μείγμα σας και πλάστε το σε κορδόνι πάχους 1 δάχτυλο, το οποίο τεμαχίζετε σε κομμάτια 2 εκ.
3. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κάντε ρίγες στην πάνω πλευρά τους. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη σας.
4. Τοποθετήστε τα νιόκι σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφήστε τα για περίπου 15 λεπτά. Βάλτε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα νιόκι για έως και 2 λεπτά.
5. Σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με μια σάλτσα επιλογής.