Χώρισες και νιώθεις παράξενα που δεν αισθάνεσαι άσχημα. Το ζήτημα είναι να κατανοήσεις ότι δε χρειάζεται να νιώθεις στερεοτυπικά συναισθήματα απέναντι σε μία κατάσταση. Εν ολίγοις δε θα «πρέπει» να νιώθεις άσχημα επειδή έτσι έχεις μάθει κοινωνικά ότι συμβαίνει μετά από έναν χωρισμό.

 

Δεν ήταν για εσένα

Προφανώς και δεν ένιωθες ιδιαίτερα πολλά συναισθήματα για το συγκεκριμένο άτομο με αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι και πληγωμένη ψυχολογικά. Συνειδητοποιείς ότι ίσως ήθελες άλλα πράγματα και για αυτό αντιδράς με μετριοπάθεια σε κάτι τέτοιο.

 

Σκέφτεσαι τα υπέρ

Το να είσαι ελεύθερη ξέρεις ότι έχει μία μεγάλη «γκάμα» από θετικά πράγματα στην καθημερινότητά σου. Επί παραδείγματι, δε θα δίνεις αναφορά πλέον σε κανέναν για το πού είσαι και πού πας. Δε θα ασχολείσαι όλη την ώρα με ένα κινητό επειδή αν δεν ασχοληθείς θα έχεις παράπονα από το άλλο άτομο ότι δε μιλάς πολύ.

Ξέρεις ότι έχεις κάθε ελευθερία να φλερτάρεις όσο θες και με όποιον θες χωρίς να νιώθεις την πίεση ότι «δεν πρέπει» επειδή έχεις σχέση. Το φλερτ άλλωστε σου έλλειψε αρκετά και θες ξανά να το «εξασκήσεις».

 

Φίλοι-φίλες

Οι φίλοι σου είναι πολύ χαρούμενοι με το γεγονός ότι επιτέλους θα βγαίνετε πιο συχνά όλοι μαζί. Όταν είχες σχέση ήταν μοιραίο να μη βρισκόσασταν το ίδιο συχνά με αποτέλεσμα να ένιωθαν κάπως παράξενα αν όχι άσχημα με όλο αυτό.

Εκτιμάς ξανά άλλωστε τη σημασία της φιλίας και νιώθεις πολύ όμορφα που πλέον θα τους βλέπεις και θα περνάτε χρόνο μαζί. Οι φίλοι είναι τα «διαμάντια» της ζωής μας άλλωστε.

 

Είσαι καλά με εσένα

Συνειδητοποιείς ότι ένας χωρισμός δε συνεπάγεται και δράμα. Ούτε συνεπάγεται κλάμα, θλίψη και έντονη στεναχώρια. Και μόνο που το καταλαβαίνεις αυτό έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την επόμενη σχέση που θα έχεις.

Γιατί προφανώς τότε δε θα φοβάσαι τον χωρισμό, επειδή θα ξέρεις ότι δεν είναι απαραίτητα κάτι το άσχημο. Τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και αυτό σε κάνει να είσαι αισιόδοξη ακόμα και έτσι.