Η καθαριότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά όσον αφορά τον χώρο στον οποίον μένουμε, κοιμόμαστε, τρώμε κλπ. Σχετίζεται άμεσα με την υγεία και με την αισθητική. Αυτά τα ζώδια φροντίζουν πάντα όλα να είναι καθαρά.

Καρκίνος

Δε μπορεί να χαλαρώσει και να πάει καλά η μέρα του αν τα πράγματα σπίτι του δεν είναι τακτοποιημένα και σε μία τάξη. Θέλει να υπάρχει μία αρμονία για να μπορεί και ο ίδιος να εξασφαλίσει έτσι την καλύτερη ψυχική του ισορροπία.

Όταν έχει τακτοποιημένο και καθαρό το σπίτι, νιώθει ότι όλα είναι ήρεμα και πιο όμορφα. Τον επηρεάζει πολύ το εξωτερικό περιβάλλον.

Παρθένος

Έχει συνήθως αρκετούς ψυχαναγκασμούς, με αποτέλεσμα να τον κάνουν να είναι συνέχεια σε μία εμμονική κατάσταση να θέλει να τα τακτοποιήσει όλα. Όταν δεν υπάρχει τάξη γύρω του εκνευρίζεται πάρα πολύ.

Δεν έχει επίσης καθόλου υπομονή καθώς όταν θέλει να τακτοποιηθούν όλα θα πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα.

Σκορπιός

Δε μπορεί να κοιμηθεί αν δεν είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα. Αν έχει διάφορα αντικείμενα από εδώ και από εκεί τον ενοχλούν. Τον ενοχλεί να φαίνεται ότι ο χώρος του έχει «πολλή πληροφορία».

Επιπλέον αν δεν καθαρίζει φοβάται ότι θα αρρωστήσει, που είναι κάτι το οποίο τρέμει συνέχεια ο ίδιος.  Για αυτόν άλλωστε η καθαριότητα είναι ελκυστική το λιγότερο.

Αιγόκερως

Δε λέει τίποτα. Απλά σηκώνεται, μαζεύει τα ρούχα καθαρίζει χωρίς να σε ακούει που του μιλάς. Γενικότερα λειτουργεί αρκετά ψυχαναγκαστικά με αποτέλεσμα να «θολώνει» και να μη βλέπει γύρω του απότο άγχος που τον πιάνει λόγω μικροβιοφοβίας και αρρωστοφοβίας.

Όταν είναι όλα τακτοποιημένα, νιώθει ότι μπορεί να κοιμηθεί πιο ήρεμα. Δε μπορεί να έχει στο μυαλό του ότι τα πράγματα γύρω του δεν έχουν τάξη.