Πάρα πολύ δύσκολες είναι οι σχέσεις στις ημέρες μας. Ωστόσο ακόμη ακόμη δυσκολότερα είναι τα πρώτα ραντεβού.

Έστω λοιπόν ότι έχεις συναντήσει επιτέλους κάποιον τον οποίο γνώρισες με οποιονδήποτε τρόπο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει ότι τώρα βρίσκεστε στο πρώτο ραντεβού και ότι αυτό μπορεί να είναι και καθοριστικό για την πορεία της γνωριμίας σας.

Τι θα πείτε όμως; Και πως θα καταφέρετε να ξεπεράσετε το άγχος σας και να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό; H πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι η εμφάνιση, όμως αυτό θα καταρρεύσει όταν δε βρίσκετε τίποτα κοινό να συζητήσετε.

Μια ερώτηση που θα εξαφανίσει την άβολη αύρα του πρώτου ραντεβού είναι ακριβώς αυτή που φοβόσουν να κάνεις. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς σχέσεων, αυτή είναι η εξής: «Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που θα ήθελες να με ρωτήσεις αλλά είσαι πολύ νευρικός για να το κάνεις;»

Mε αυτόν τον τρόπο, του εξηγείς ότι ξέρεις πως η ερώτηση που θέλει να σου κάνει θα τον φέρει σε δύσκολη θέση, αλλά τον κατανοείς και του επιτρέπεις να την κάνει, επομένως σε ρωτάει πράγματι κάτι πολύ ουσιαστικό το οποίο κάνει και τους δυο σας να καταλάβετε πολλά πράγματα από την πρώτη κιόλας στιγμή, είτε θετικά είτε αρνητικά.