Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από έναν σύντροφο που σου δείχνει συνέχεια το πόσο σε θέλει. Από κάποιον που σε έχει προτεραιότητά του και που σου το δείχνει με κάθε του κίνηση. Σε έναν τέτοιον σύντροφο λέμε ξεκάθαρα «ναι».

Ενδιαφέρον

Το να έχεις κάποιον δίπλα σου που να σου αποδεικνύει κάθε μέρα ότι εσύ είσαι η κύρια πηγή ενδιαφέροντός του, είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο αλλά και κάτι το εξαιρετικά υπέροχο. Όταν ο άλλος σε σκέφτεται μέσα στη μέρα, του λείπεις και πάντα κάνει κίνηση να δεί πώς είσαι κλπ τότε οφείλεις και εσύ να το εκτιμάς περισσότερο.

Το ενδιαφέρον που σου δείχνει κάποιος είναι και η αιτία που μπορεί να σε κάνει να τον ερωτευτείς. Να σε κάνει να τον αγαπήσεις και να τον νοιάζεσαι εξ’ ίσου το ίδιο. Όταν κάποιος μας δείχνει ότι τον αφορά το πώς είμαστε και το πώς περνάμε, νιώθουμε δύο φορές καλύτερα με τον εαυτό μας. Και αυτό δεν είναι μύθος αλλά αλήθεια.

Αδιαφορία

Πολλές σχέσεις διαλύονται επειδή ένας από τους δύο αδιαφορούσε και ύστερα ξεκίνησαν να αδιαφορούν και οι δύο. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να απομακρύνονται και να αποξενώνονται μεταξύ τους.

Το ενδιαφέρον είναι η «γέφυρα» μίας σχέσης. Είναι εκείνη η «γέφυρα»που περνά από τη μία άκρη στην άλλη, από το ένα άτομο στο άλλο, τα απαραίτητα εφόδια για να λειτουργεί εύρυθμα μία σχέση.

Επικοινωνία

Όπως ήδη ξέρουμε, η επικοινωνία είναι το σημείο «κλειδί» σε μία σχέση. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι μία σχέση δε θα λειτουργούσε αν δεν υπήρχε η επικοινωνία. Το ζήτημα είναι ωστόσο, ότι το ενδιαφέρον και η προσοχή που δείχνουμε σε κάποιον συνιστούν τρόπον τινά ένα μέρος της επικοινωνίας που όλοι σε μία σχέση έχουν ανάγκη να έχουν.

Για αυτό το ένα θετικό μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε πολλά ακόμα θετικά. Τέτοια είναι η καλή συνεννόηση, ο αλληλοσεβασμός και η κοινή προσπάθεια μέσα στη σχέση για να πάνε όλα καλά.