Είναι δεδομένα για εκείνους που γνωρίζουν τα βασικά περί αστρολογίας ότι ο Καρκίνος και ο Σκορπιός είναι τα πιο εσωστρεφή ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Η απομόνωση για αυτά τα ζώδια κάποιες φορές αν όχι όλες, λειτουργεί ενδυναμωτικά για τα ίδια.

Καρκίνος

Το σίγουρο είναι πως θα απομακρυνθεί από όλους και από όλα όταν νιώσει ότι πιέζεται και δε μπορεί άλλη φασαρία, ένταση και κόσμο. Θέλει να κάνει παρέα με τον εαυτό του και με κανέναν άλλον. Εκεί που μπορεί να μοιάζει πολύ κοινωνικός ξαφνικά μετατρέπεται σε αυτό το ευαίσθητο πλάσμα που δε μπορεί να ανταποκριθεί στις εξωτερικές απαιτήσεις και την εξωτερική «βαβούρα».

Για τον Καρκίνο όλο αυτό είναι μία διαδικασία μέσα από την οποία βρίσκει την ησυχία του και προφανώς δεν είναι ότι έχει απαραίτητα κάτι το προσωπικό με κάποιον. Απλά αυτός είναι ο τρόπος του να επαναφορτίσει τις ψυχικές του «μπαταρίες» για να μπορεί ξανά να είναι εκείνο το δυναμικό άτομο που τραβάει όλα τα βλέμματα μέσα στην αίθουσα.

 

Σκορπιός

Είναι πασίγνωστο ότι ο Σκορπιός παθαίνει «κρίσεις» εσωτερίκευσης συναισθημάτων και τάσεις να κλείνεται στον εαυτό του και σπίτι του. Σε αυτό και τα δύο ζώδια μοιάζουν πολύ.  Ο Σκορπιός απομονώνει τον εαυτό του από τον έξω κόσμο γιατί θέλει να σκεφτεί πράγματα που βιώνει και να οργανώσει το μέλλον του. Δεν είναι απαραίτητα ότι έχει «τις μαύρες» του. Είναι ότι για να σκεφτεί θέλει την ησυχία του.

Πολλές φορές τον παρεξηγούν ότι τάχα εξαφανίζεται κλπ. ενώ στην ουσία δεν το κάνει από θέμα κακίας, ή δράματος αλλά θέλει τον χρόνο του. Όταν απομονώνει τον εαυτό του, του αρέσει να βάζει μουσική και να χαλαρώνει. Έχει την τάση να μη μπαίνει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνει πράγματα καθαρά και μόνο για τον εαυτό του.

Ο Καρκίνος και ο Σκορπιός μοιάζουν τόσο πολύ που το μόνο που τους κάνει να διαφέρουν είναι ορισμένες ίσως «παραξενιές» τους.