Η νέα χρονιά σηματοδοτεί και νέα σχέδια. Έχεις 365 μέρες για να σχεδιάσεις το μεγάλο ταξίδι που θα κάνεις το 2020 και θα σου μείνει αξέχαστο!

Κάθε ταξίδι έχει τη δική του μαγεία. Είτε πας μέχρι τη Θεσσαλονίκη, είτε επιλέξεις έναν εξωτικό προορισμό όπως η Καραϊβική , θα περάσεις υπέροχα αν έχεις καλή παρέα. Και αν ξέρεις εκ των προτέρων ότι αυτός είναι ένας προορισμός που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου.

Το ζώδιό σου πάντως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο πού θα σταθείς στον χάρτη, όταν επιλέγεις το επόμενο ταξίδι σου.

 

Κριός

Ξεκινώ δυναμικά, έτσι όπως ταιριάζει σε έναν Κριό. Διότι αν δεν τολμήσει το πιο περιπετειώδες ζώδιο, ποιός θα το κάνει. Τα Σαββατοκύριακα τον βρίσκεις να κάνει ελεύθερη πτώση και σκι στην Αράχωβα. Φέτος Κριέ, θα βγεις από την Ευρώπη και θα επισκεφθείς το Περού για να δεις τους αρχαίους ναούς του Μάτσου Πίτσου και την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας.

Ταύρος

Το προσγειωμένο και λογικό ζώδιο περνάει καλά παντού, αρκεί να υπάρχουν λούσα κι ενδιαφέρον. Δε χρειάζεται απαραίτητα την πολυτέλεια για να απολαύσει ένα ταξίδι. Αλλά δε θα πάει όπου κι όπου. Το Μαρόκο, ας πούμε, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει τη διαφορετική κουλτούρα με τη μόδα, την πολυκοσμία και τη χαλάρωση. Cheers.

Δίδυμοι

Άλλο ένα ζώδιο από το οποίο έχουμε υψηλές προσδοκίες και περιμένουμε να μας φέρει σουβενίρ από εξωτικούς ή μακρινούς προορισμούς, είναι οι Δίδυμοι. Είναι ένα ζώδιο περιπετειώδες, που βαριέται τη μονοτονία. Εκεί που οι άλλοι προτείνουν το Λονδίνο, ο Δίδυμος θα κάνει έρευνα για το Τόκυο. Φέτος θα επενδύσεις σε ένα λίγο πιο ακριβό ταξίδι, που είναι όμως once in a lifetime. Arigato.

Καρκίνος

Το ζώδιο του νερού είναι ευαίσθητο και ρομαντικό. Όχι, δε θα πω Παρίσι, γιατί είναι αναμενόμενο και τετριμμένο. Και το πιθανότερο είναι ότι, αν είσαι Καρκίνος, έχεις ήδη πάει 2-3 φορές. Το φετινό ταξίδι μπορεί να γίνει στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη. Μία αρκετά ερωτική πόλη, με έντονη ζωή, υπέροχα tapas bars και καλό καιρό, για να μπορείς να βολτάρεις, όπως κάνεις στην Αθήνα.

Λέων

Ο βασιλιάς του ζωδιακού δυσκολεύεται να κάνει camping ή να επισκεφθεί μέρη που δεν έχουν πολυτέλεια ή μία ιστορία να του πουν. H Δανία είναι μία χώρα του Βορρά που θα τον κάνει να αισθανθεί ο εαυτός του. Αρχιτεκτονική ομορφιά, κάστρα, μουσεία και μπόλικο κρύο.

Παρθένος

Η τελειομανία του Παρθένου δεν του επιτρέπει να κάνει κάτι χωρίς οργάνωση. Λατρεύει τα ταξίδια, αλλά πρέπει να ξέρει κάθε λεπτομέρεια πριν την πραγματοποίησή τους. Κάτι μου λέει ότι φέτος θα φύγεις από τα κλασικά και θα διοργανώσεις ένα σαφάρι στην Αφρική. Life hacks, έτσι;

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το σύμβολο της ισορροπίας και θέλει να δοκιμάζει νέα πράγματα, αλλά χωρίς να το παρακάνει. Ένα ταξίδι στην όμορφη Ιρλανδία για γευσιγνωσία μπύρας, κλασικό αγγλικό πρωινό με λουκάνικα και μπόλικη φύση, είναι αυτό που θα του φτιάξει τη χρονιά.

Σκορπιός

Ο μυστικοπαθής και αισθησιακός Σκορπιός έχει ένα ταξίδι που πρέπει να κάνει και είναι ταμάμ. Το ‘πιασες έτσι; Η Κωνσταντινούπολη με τα χαμάμ, τις μεγάλες αγορές και το ατελείωτο φαγητό ικανοποιεί όλες τις απολαύσεις αυτού του ζωδίου.

Τοξότης

Ο Τοξότης ζει και αναπνέει για τα ταξίδια. Χαλάει όλο του το μηνιάτικο σε αεροπορικά και ξεκινά να οργανώνει το επόμενο ταξίδι ενώ βρίσκεται ακόμα στο προηγούμενο. Στόχος του είναι να γυρίσει όλον τον κόσμο. Αν είσαι Τοξότης και δεν έχεις πάει Νέα Υόρκη, φέτος είναι η ευκαιρία σου. Έχεις όλον τον χρόνο για να φτιάξεις πρόγραμμα και να δεις την πόλη που δεν κοιμάται.

Αιγόκερως

Δε θα σε πάω μακριά. Ο εργασιομανής και πρακτικός Αιγόκερως δεν έχει πολύ χρόνο να διαθέσει σε ταξίδια. Γι αυτό και ένα τριήμερο στη Ρώμη ή στη Σιένα, θα βγάλει τον bon viveur, που όλοι ξέρουμε ότι έχεις, και θα μεθύσεις από καλό κρασί και έρωτα.

Υδροχόος

Άλλο ένα ζώδιο που δε θα πάει στο Λονδίνο ή το Παρίσι. Θα αναζητήσει έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό για να βρει τον εαυτό του ή για να εξερευνήσει σημεία που δε θα βρει στη χώρα του. Φέτος σε βλέπω σε άσραμ στην Ινδία ή σε έλκηθρο στη Φινλανδία.

Ιχθύς

Το γλυκό ζώδιο του Νερού προτιμά μέρη με υγρό στοιχείο, γιατί εκεί νιώθει σαν στο σπίτι του. Σε βλέπω σε εξωτική παραλία στην Ταϊλάνδη να λιάζεσαι και να πίνεις Pina Colada.