Η ανανέωση σε μία σχέση είναι το απαραίτητο κλειδί για να μπορέσει η σχέση να κρατήσει για παραπάνω χρονικό διάστημα, ακόμη και για χρόνια. Η ανανέωση αυτή αφορά τόσο το ρομαντικό όσο και τον σεξουαλικό τομέα στη σχέση.

Πιο συχνά σεξ

Αν έχετε χρόνο να κάνετε σεξ και έχετε και τη διάθεση, δεν υπάρχει λόγος να το αφήνετε στην άκρη απλά για να δείτε ταινία. Τη μία μέρα θα είναι η ταινία, την άλλη θα είναι στην ουσία κάτι άλλο όπως το να πάτε για καφέ, έτσι σιγά σιγά θα ξεσυνηθίσετε και δε θα κάνετε πια σεξ.

Ο σκοπός εδώ είναι να καταλάβετε ότι αν το πάθος χαθεί τότε πολύ δύσκολα επιστρέφει πίσω κι όταν αυτό γίνει, τότε νιώθετε και οι δύο άβολα. Το θέμα είναι ότι το σεξ «δένει» ένα ζευγάρι και σε ρομαντικό επίπεδο, πράγμα πλήρως απαραίτητο και αναγκαίο για την ευημερία της σχέσης αυτής.

Διαδρομές, βόλτες και ταξίδια

Το να έχετε κοινά θεάματα και παραστάσεις είναι υπερ-σημαντικό. Μέσα από αυτά μαθαίνετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και σε ένα πλαίσιο πολύ πιο χαλαρό και όμορφο. Οι όμορφες εικόνες  έρχονται να προστεθούν στις αναμνήσεις σας.

Έτσι ομορφαίνει και η σχέση σας. Σκεφτείτε ότι πάτε διακοπές ή ταξίδι σε ένα πανέμορφο μέρος. Αυτό θα σας κάνει να συνδέετε λόγω μνήμης, το μέρος με τη σχέση σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κάνετε πράγματα που ένα ζευγάρι θα έχει αναμνήσεις από αυτά. Αυτές θα σας «θωρακίζουν» από μελλοντική γκρίνια, γιατί θα θυμάστε με ποιο άτομο περάσατε καλά.

Υπομονή και επιμονή

Η υπομονή είναι απαραίτητη για να μπορεί να επιτευχθεί μία καλύτερη επικοινωνία μεταξύ σας. Χωρίς την επικοινωνία δεν υπάρχει συνεννόηση. Χωρίς τη συνεννόηση, δεν υπάρχει σχέση. Η επιμονή είναι εκείνη η συμπεριφορά που σε κάνει να έχεις έναν συγκεκριμένο στόχο ως προς το να βελτιώσεις κάτι. Χωρίς αυτήν τίποτα δε θα άλλαζε.

Όταν δε βιάζεσαι να του πεις πότε να βρεθείτε, όταν δε βιάζεσαι να του μιλήσεις, κερδίζεις τον σεβασμό του. Ότι δηλαδή σέβεται το γεγονός πως σέβεσαι τον χρόνο του. Οι πρωτοβουλίες άλλωστε θέλουν υπομονή. Αν θες να πάρει την πρωτοβουλία να πάτε σε ένα θέατρο, έχε την υπομονή, σεβάσου τον χρόνο του και πρότεινέ του το αργότερα.