Το να είναι κανείς σε μία ανοιχτή, πολυσυντροφική σχέση, προσφέρει πολλές ευκαιρίες στο άτομο αυτό να μπορεί να συνεχίζει να φλερτάρει, να κάνει σεξ με άλλα άτομα, να ερωτεύεται κι άλλο άτομο κλπ. Στην περίπτωση που είσαι σε μονογαμική μονοσυντροφική σχέση ωστόσο και σου βγαίνει να φλερτάρεις, αυτό σημαίνει πολλά.

Πιέζεσαι

Νιώθεις ότι σε πιέζει για κάποιον λόγο η όλη κατάσταση και ότι θες να βρεις λίγο την ισορροπία σου και την ηρεμία σου με το να φλερτάρεις. Ειδικά στην περίπτωση που ο σύντροφός σου ζηλεύει συνέχεια και δε σε αφήνει καν να κοιτάξεις και να θαυμάσεις έναν όμορφο άντρα (δε λέμε να το κάνεις αδιάκριτα), ή δε σε αφήνει καν να βγεις με τους φίλους σου, τότε προφανώς και δεν αντέχεις άλλο σε αυτό το πλαίσιο.

 

Βαρέθηκες

Είσαι σε ένα στάδιο που σε έχει κουράσει αυτό που έχεις και θες μια «αλλαγή», μιά ανανέωση. Επειδή παρ’ όλα αυτά είσαι πιστή στον σύντροφό σου και δε θα του έκανες κάτι που θα επηρέαζε την εμπιστοσύνη του, νιώθεις ότι η μόνη «διέξοδος» από αυτό το «περιβάλλον» είναι να νιώσεις αρεστή και από κάποιον άλλον.

Σου φαίνεται μάλλον πιο ενθουσιώδες ακόμη κι αν δεν είναι. Και επειδή ξέρεις ότι δεν είναι ωραίο, αυτό σε κάνει να νιώθεις ακόμη πιο «ενθουσιασμένη».

 

Ψάχνεις κάτι άλλο

Έχεις συνηθίσει στη σχέση που είσαι και δε θες να χωρίσεις. Ή μάλλον δε θες να χωρίσεις μέχρι να βρεις κάποιον καλύτερο. Έτσι ο χωρισμός θα είναι και πιο εύκολος να τον ξεπεράσεις. Καλό θα είναι αν φλερτάρεις γιατί θες κάτι άλλο, να είσαι ειλικρινής στον σύντροφό σου. Να του πεις ότι δε θες να συνεχίσετε να είστε μαζί και ότι θέλεις κάτι άλλο στη ζωή σου.

Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση που κάποιος είναι πολύ καλά με τη σχέση του, που μπορεί να είναι ικανοποιημένος και να φλερτάρει αλλά χωρίς να έχει καμία άλλη επιδίωξη πέραν της επιβεβαίωσης.