Ο έρωτας έχει εμπνεύσει ποιητές, ζωγράφους, μουσικούς, σκηνοθέτες και γενικά κάθε ευαίσθητη ψυχή ψάχνει έναν τρόπο να εκφράσει αυτά που πλημυρίζουν την καρδιά και την ψυχή της.. Γιατί για το μυαλό ούτε λόγος… όταν ερωτευόμαστε παίρνουμε διαζύγιο από την λογική και ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου κυριαρχεί το ροζ χρώμα και τα γλυκά σαν ζαχαρωτά λόγια..

Πολύ όμορφα όλα αυτά και ίσως οι γύρω μας να μας ζηλεύουν για τα δυνατά συναισθήματα που βιώνουμε, αλλά για να διατηρηθούν οι σχέσεις χρειάζεται για λίγο να προσγειωνόμαστε στη γη…

Εδώ παρουσιάζουμε τους 12 επικρατέστερους μύθους που πλάθουμε στο κεφαλάκι μας, τους πιστεύουμε και περιμένουμε από την ζωή να τους κάνει πράξη χωρίς εμείς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας. Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Και ποια ζώδια είναι αυτά που τους πιστεύουν περισσότερο;

Μύθος Νο 1: Αν βρεις το κατάλληλο πρόσωπο, θα το καταλάβεις αμέσως.

«Στο πρώτο λεπτό που τον/την είδα, αμέσως κατάλαβα πως ήταν το άλλο μου μισό», λένε κατά καιρούς διάφοροι. Ναι, είναι μεγάλο ευτύχημα να σου έρχεται κατακούτελα ο κεραυνοβόλος έρωτας και όχι μόνο να μην είναι περαστικός, αλλά να αποδεικνύεται βαθύς και μακρόβιος.

Τα πιο «φλογερά» ζώδια, ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης τρελαίνονται για αυτή την άμεση επιφοίτηση, που κάνει τον έρωτα να ανάψει στο …πιτς φιτίλι. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα στην πραγματική ζωή. Πώς να το κάνουμε, ο μεγάλος σου έρωτας δεν κυκλοφορεί φωνάζοντας «Ου-ου, εδώ είμαι».

Και το θέμα είναι ότι μπορεί να έχεις γνωρίσει αυτό το περίφημο κατάλληλο πρόσωπο, να βρίσκεται στα πέριξ, αλλά να σου πάρει μήνες, ακόμα και χρόνια για να το αντιληφθείς.

Μύθος Νο 2: Όταν είναι αληθινός ο έρωτας, ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Εντάξει, συμβαίνει κι αυτό καμιά φορά, αλλά κυρίως στις χολιγουντιανές κομεντί. Στα δράματα πάλι, όχι. Κι όσο για την πραγματική ζωή, εκεί πια οι σχέσεις συναντούν αντιξοότητες που…δεν παλεύονται. Η απόσταση, η κούραση, τα καθημερινά προβλήματα, ακόμα και το σαμποτάζ από τρίτους, μπορούν να φθείρουν και τον πιο έντονο έρωτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν εξαρχής αληθινός.

Παρόλα αυτά, οι ονειροπόλοι αισθηματίες του ζωδιακού, ο Καρκίνος, ο Ζυγός, και οι Ιχθύες θέλουν να πιστεύουν πως η αγάπη τους είναι άτρωτη σε όλες τις εξωτερικές επιθέσεις. Έτσι, αφενός θεωρούν ότι οι ίδιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να την προφυλάξουν και αφετέρου, αν τελικά δεν αντέξει, παρηγορούνται λέγοντας ότι μάλλον δεν ήταν καλής ποιότητας, γι’ αυτό…χάλασε.

 

Μύθος Νο 3: Κάθε καινούργια σχέση πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Γενικά πιστεύουμε ότι η ζωή μας πρέπει να είναι μια διαρκής πορεία προς τα πάνω. Η κάθε καινούργια δουλειά που βρίσκουμε, το κάθε σπίτι που κατοικούμε, το κάθε μας αυτοκίνητο πρέπει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Ιδίως τα ζώδια που έχουν μια μανία με τα… επιτεύγματα, ο Κριός, ο Παρθένος και ο Αιγόκερως βρίσκονται σε έναν διαρκή ανταγωνισμό με τον ίδιο τον (προηγούμενο) εαυτό τους. Έτσι συγκρίνουν τον τωρινό σύντροφό τους με τους παλιότερους, θέλοντας να βεβαιωθούν ότι έχουν τέλος πάντων σημειώσει πρόοδο και σε αυτό τον τομέα της ζωής τους.

Το θέμα όμως είναι ότι η ζωή δεν είναι μια διαρκής ανοδική καμπύλη, αλλά έχει τα πάνω και τα κάτω της. Και το μυστικό είναι να μπορείς να εκτιμήσεις τη διαφορετικότητα της κάθε κατάστασης, όχι να τη βαθμολογείς.

Μύθος Νο 4: Η αληθινή αγάπη ποτέ δεν πεθαίνει.

Πραγματικά, υπάρχουν αγάπες που κρατάνε μια ζωή. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί τη… σφραγίδα της γνησιότητας από τους έρωτες εκείνους, που κάποτε σβήνουν. Εδώ σε κάτι δισεκατομμύρια χρόνια θα σβήσει ο ίδιος ο Ήλιος, και δεν θα τελειώσει ένας έρωτας;

Ωστόσο πολλοί από μας επιμένουν να το αρνιούνται, και οι Σκορπιοί, οι Υδροχόοι και οι Ιχθύες ακόμα περισσότερο. Ο κτητικός Σκορπιός, ο ουτοπιστής Υδροχόος και ο ονειροπαρμένος Ιχθύς θεωρούν ότι εφόσον ερωτευτούν αληθινά, αυτό θα πρέπει είναι για πάντα, αλλιώς… δε λέει.

Κι αν πάψουν να αγαπούν, υποτιμούν ή και ακυρώνουν και όλα τα προηγούμενα συναισθήματα που είχαν για το συγκεκριμένο άτομο.

Μύθος Νο 5: Κάλλιο πέντε και στο χέρι …

Ή, μεταφέροντας τη γνωστή παροιμία στα ερωτικά, μείνε καλύτερα στη σιγουριά μιας σχέσης έστω κι αν δεν σε ικανοποιεί απόλυτα, μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο καλύτερο. Είναι προτιμότερο αυτό, παρά να μείνεις μόνος σου.

Ο Ταύρος και ο Παρθένος που αποφεύγουν τα ρίσκα, καθώς και ο Ζυγός, που δυσκολεύεται να πάρει μια τελεσίδικη απόφαση ρήξης, έχουν τις πιο πολλές πιθανότητες να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Έτσι εντέλει επαναπαύονται, βολεύονται και περιορίζονται στη μετριότητα. Για να μπει το καινούργιο στη ζωή μας όμως, θα πρέπει να του κάνουμε χώρο, διώχνοντας το παλιό.

Μύθος Νο 6: Κάπου στον κόσμο υπάρχει για τον καθένα ανεξαιρέτως μια αδελφή ψυχή.

Η αδελφή ψυχή είναι εκείνη, υποτίθεται, με την οποία έχεις το απόλυτο ταίριασμα, την τέλεια επικοινωνία, την υπέρτατη ένωση σωματικά και πνευματικά. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις, γιατί όλα μεταξύ σας γίνονται με ένα μαγικό ή τηλεπαθητικό τρόπο, κι ο ένας βρίσκεται μέσα στη σκέψη και στην καρδιά του άλλου.

Ο Ζυγός, ο Τοξότης, ο Υδροχόος και ο Ιχθύς ονειρεύονται αυτή τη σχεδόν μεταφυσική ένωση, αλλά δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος και η ζωή πολύ μικρή, για να πετύχεις σε κάποια αμμουδιά του Μπαλί ή έστω και στο μετρό της Αθήνας την εντελώς αδελφή ψυχή σου. Στην πραγματικότητα, η… μαγκιά είναι να δεις πώς θα συμβιβάσεις τις διαφορές, όχι να βλέπεις τον εαυτό σου να καθρεφτίζεται στα μάτια του άλλου.

 

Μύθος Νο 7: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Μπορεί να περνάει και από εκεί, αλλά αν κανείς δεν αγάπησε τον άλλο μόνο για τις ικανότητές του στον χειρισμό των… κατσαρολικών. Σίγουρα ένας σύντροφος που να μαγειρεύει καλά, ανεξαρτήτως φύλου, είναι κάτι που αξίζει να εκτιμηθεί.

Ιδίως ο Ταύρος και ο Καρκίνος δίνουν μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο χάρισμα, και όταν το βρίσκουν στο ταίρι τους, αλλά και όταν το έχουν οι ίδιοι και εκφράζουν μέσα από αυτό το ενδιαφέρον τους. Πλην όμως, ακόμα κι εκείνοι, αν βρουν έναν σύντροφο εμφανίσιμο, πνευματώδη, σέξι και αξιολάτρευτο, δεν θα σταθούν στο γεγονός ότι το εν λόγω αντικείμενο του πόθου τους δεν ξέρει ούτε πώς ανάβει ο φούρνος.

Μύθος Νο 8: Μπορεί να διατηρηθεί ο έρωτας και χωρίς σεξ.

Εντάξει, υπάρχουν και οι πλατωνικοί έρωτες, αλλά αυτοί κι αν είναι το άκρον άωτον της ωραιοποίησης. Αν έφταναν στη σεξουαλική ολοκλήρωση, πολλά μπορεί να άλλαζαν, προς το χειρότερο εννοείται.

Εκείνο που διαφοροποιεί και διαχωρίζει την οποιαδήποτε σχέση αγάπης που μπορεί να έχουμε με κάποιο πρόσωπο από την καθαυτό ερωτική σχέση είναι το σεξ. Αυτό δημιουργεί το ιδιαίτερο δέσιμο στο ζευγάρι.

Τα πιο εγκεφαλικά ζώδια, ο Δίδυμος, ο Παρθένος και ο Υδροχόος, είναι ικανά να καμουφλάρουν πίσω από το «εμείς έχουμε άλλα πράγματα που μας ενώνουν» την απουσία του πόθου και του πάθους. Αλλά αυτό δεν είναι ερωτική σχέση. Είναι ο έρωτας όταν έχει γεράσει και έχει πάρει σύνταξη, και μάλιστα… πετσοκομμένη.

Μύθος Νο 9: Στην επόμενη σχέση δεν δικαιολογείται να ξανακάνεις τα ίδια λάθη.

Δικαιολογείται και παραδικαιολογείται, γιατί δυστυχώς μήτηρ πάσης μαθήσεως είναι η επανάληψη. Πολλές φορές κάνουμε τα ίδια λάθη, γιατί απλώς δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουν ξαναεμφανιστεί, με κάπως διαφορετική μορφή.

Ή απλώς έχουμε ρίξει την αιτία γι’ αυτά στην υποτιθέμενη παραπλάνηση που υπεστήκαμε από έναν πρώην σύντροφο. Οπότε, με έναν άλλο σύντροφο δεν θα την ξαναπατήσουμε.

Για την ακρίβεια, δεν δικαιούμαστε να την ξαναπατήσουμε. Ο Ταύρος, ο Λέων και ο Αιγόκερως είναι οι πιο αυστηροί απέναντι στον εαυτό τους ως προς αυτό το ζήτημα, καθώς το να είναι αλάνθαστοι αποτελεί για εκείνους μια σημαντική επιδίωξη. Το κακό είναι ότι προσπαθούν μάλλον να ξορκίσουν τα εκάστοτε λάθη τους, παρά να μάθουν από αυτά.

 

Μύθος Νο 10: Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.

Η αίσθηση ότι ο άλλος δεν σου έχει παραδοθεί εντελώς, ακόμα κι αν είστε ζευγάρι, ότι δεν τον έχεις του χεριού σου, ότι είναι ικανός ακόμα και να σε παρατήσει αν τον παραζορίσεις, λειτουργεί σαν αφροδισιακό για πολλούς ανθρώπους. Κι αυτό πια το περίφημο «σεξ της συμφιλίωσης» πόσο δεν έχει εξυμνηθεί!

Ο Σκορπιός και ο Λέων βαριούνται με τις πολύ ήρεμες καταστάσεις και τους αρέσει να ανάβουν τα αίματα πότε πότε. Ο Καρκίνος πάλι θέλει να τον παιδεύουν και λιγάκι, γιατί αγαπάει τα δράματα.

Βέβαια το γεγονός ότι μπορεί κανείς να είναι απρόβλεπτος και ενδιαφέρων για τον σύντροφό του χωρίς καβγάδες, υστερίες και… τσαμπουκά, αλλά με τον δυναμικό και ελεύθερο χαρακτήρα του, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

 

Μύθος Νο 11: Σε μια επιτυχημένη σχέση, πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν πιο πολλά κοινά.

Όταν πρωτοερωτευόμαστε, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία μας με τον άλλο, στα οποία δίνουμε και ιδιαίτερη έμφαση, σαν απόδειξη του πόσο ταιριάζουμε. Μερικές φορές καταφεύγουμε ακόμα και στην προσποίηση, θέλοντας να αποδείξουμε την ταύτισή μας. Αργά ή γρήγορα όμως βγαίνει στην επιφάνεια η διαφορά στις αντιλήψεις, τα γούστα και τα ενδιαφέροντα.

Κάτι που δεν αρέσει στον Δίδυμο, τον Τοξότη και τον Υδροχόο, που, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα παρέα με τον άλλο, κι αν δεν έχουν την απόλυτη πνευματική επικοινωνία, κινδυνεύουν να απομακρυνθούν συναισθηματικά (τα συγκεκριμένα ζώδια δεν θέλουν και πολύ, άλλωστε…). Το θέμα όμως είναι να δέχεται κανείς και προπαντός να σέβεται τη διαφορετικότητα του άλλου.

 

Μύθος Νο 12: Αν αγαπάς, δεν δικαιολογείται να απατήσεις τον άλλο.

Αυτό το λέει ο απατημένος. Όποιος πάλι έχει απατήσει τον σύντροφό του, μπορεί να έχει τις μύριες δικαιολογίες για το… παραστράτημά σου. Και πραγματικά, ίσως να μην είναι δείγμα ωριμότητας να θέλεις να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, γιατί αυτό ακριβώς κάνεις, όταν αναζητάς να καλύψεις τις ελλείψεις της σχέσης σου πέφτοντας περιστασιακά σε άλλες αγκαλιές.

Ιδίως ο Ταύρος, ο Καρκίνος και ο Ζυγός θα ταυτίσουν μια τέτοια συμπεριφορά του συντρόφου τους με απουσία αγάπης και ενδιαφέροντος για εκείνους. Λες και το γεγονός ότι ερωτεύεσαι είναι σαν εμβόλιο που σου δημιουργεί ανοσία απέναντι στις χάρες όλων των άλλων εκπροσώπων του αντίθετου φύλου. Θα λύνονταν πολλά προβλήματα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά η πραγματικότητα της ζωής μάς δείχνει το αντίθετο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: