Η ποικιλομορφία στον χαρακτήρα τους καθώς επίσης και οι διαφορετικοί τρόποι που επιλέγουν να χωρίσουν, είναι αρκετοί για να διαφέρουν εντελώς μεταξύ τους. Τα ζώδια αυτά εμφανίζουν τα εξής χαρακτηριστικά στο θέμα του χωρισμού.

Κριός

Το προσπερνάει και απλά πηγαίνει στην επόμενη σχέση χωρίς άγχος πίεση ή κάποια ιδιαίτερη απογοήτευση.Έχει την καριέρα του άλλωστε. Θα ανακοινώσει τον χωρισμό του πολύ λιτά και απέριττα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να το συνειδητοποιήσει ο άλλος άμεσα.

Ταύρος

Του είναι δύσκολο να προχωρήσει γιατί είχε δεθεί συναισθηματικά με τη σχέση του. Αλλά από την ευαισθησία του δεν πάει εύκολα παρακάτω. Για να προχωρήσει εύκολα θα μιλήσε με άλλα άτομα για να μπορέσει να ξεπεράσει τον χωρισμό του.

Και να μιλήσει όμως δύσκολα θα μπορέσει να νιώσει συναισθήματα στο άμεσο μέλλον. Όταν ανήκει κάπου ο Ταύρος, μένει συναισθηματικά για καιρό στο άτομο που ένιωσε πράγματα για αυτό. Όταν εκείνος χωρίζει γίνεται με πολύ κομψότητα και ευγένεια.

Δίδυμοι

Προχωράνε πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα ζώδια. Μένουν μέσα στο σπίτι, δε μιλάνε σε κανέναν και ύστερα βγαίνουν κάθε μέρα έξω. Έπειτα φλερτάρουν συνέχεια και κάνουν ξεπέτες νομίζοντας ότι έτσι θα πάνε παρακάτω εύκολα.

Αυτό δεν ισχύει ωστόσο καθόσον πάλι οι σκέψεις τους θα γυρνάνε στο παρελθόν και θα νοσταλγούν τη σχέση που είχαν. Όταν εκείνος χωρίζει το λέει πολύ έμμεσα, ή αποφεύγει την ομιλία.

Καρκίνος

Αν έχει φτάσει η σχέση στο τέλος της επειδή δεν πήγαινε παρακάτω ή επειδή υπήρχε απιστία, την ξεπερνά πολύ γρήγορα και άμεσα. Είναι δύσκολο να ξεπεράσει έναν χωρισμό όταν έχει προκύψει στο άκυρο και χωρίς να το περιμένει. Όταν χωρίζει ο ίδιος το άλλο άτομο, συνήθως το ανακοινώνει πολύ ψυχρά και κυνικά. Είναι τόσο ρεαλιστής στους χωρισμούς του που ο άλλος σχεδόν εντυπωσιάζεται.