Το σεξ είναι απαραίτητο για την ψυχική και σωματική υγεία. Ένας άνθρωπος που ασχολείται με τη διατροφή γνωρίζει ότι αυτές οι δύο τροφές μπορούν να τον κάνουν να ερεθιστεί σχεδόν μετά την κατάποσή τους.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι το καθημερινά αγαπημένο μας γλυκό: είναι νόστιμη και θα πιέζεστε σκληρά για να βρείτε ένα άτομο που δεν του αρέσει κάποιο είδος.

Είναι όμως αποτελεσματικό ως αφροδισιακό; Δυστυχώς, οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι η σοκολάτα δεν έχει στατιστικά σημαντική επίδραση στη λίμπιντο, δήλωσε ο Steve McGough, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής σεξολογίας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.

Γι ‘αυτό, η σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες όπως η φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ενθουσιασμού και γενικής ευημερίας. Από την άλλη αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της όρεξης για σεξ. Προφανώς και δε δημιουργεί η ίδια «οργασμικά» αποτελέσματα.

Στρείδια

Τα στρείδια έχουν μια ισροία ως αφροδισιακό: Ο θρύλος λέει ότι ο Casanova, ο φημισμένος εραστής του 18ου αιώνα, έτρωγε ακατέργαστα στρείδια κάθε πρωί για να διατηρήσει την αντοχή του. Το στρείδι φέρει επίσης κάποια ομοιότητα με τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Τα στρείδια είναι πραγματικά αποτελεσματικά ως αφροδισιακά; Μπορούν να είναι σε ορισμένες ποσότητες, είπε ο Hoppe. «Τα στρείδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, ένα στοιχείο σημαντικό στην ενίσχυση της τεστοστερόνης, στην  παραγωγή σπέρματος και στην καλή ανοσοποιητική λειτουργία» ανέφερε.

Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες αμινοξέων τυροσίνης, ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει ρόλο στην παραγωγή ντοπαμίνης. Τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης είναι γνωστό ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο, εξήγησε ο Hoppe.

«Για μερικούς, δύο στρείδια μπορεί να είναι αρκετά, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα», δήλωσε ο Hoppe. «Το αφροδισιακό φαγητό είναι μόνο ένα συστατικό στοιχείο της εξισορροπημένης λίμπιντο, καθώς η αντίδραση του σώματος στο φαγητό και στο περιβάλλον (ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά και πολύ ποιοτικά εστιατόρια), θα μπορούσε επίσης να συμβάλει θετικά».