Αποκλειστικά καρέ από τότε που ο παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής του στο κελί όπου κρατούνταν φυλακισμένος, έκανε στενή παρέα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έδωσε στη δημοσιότητα οι New York Post και η The Sun.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από ένα ταξίδι με το ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν, ονόματι Lolita Express το 2002.

Οι φωτογραφίες του τότε πλανητάρχη με τον Επστάιν

Το ταξίδι είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τη φτώχεια και το AIDS, ωστόσο στα αποκλειστικά καρέ μόνο αυτό δεν φαίνεται.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Κλίντον μαζί με την Γκισλέιν Μάξγουελ, την σύντροφο του Αμερικανού χρηματιστή, η οποία κατηγορείται ότι «στρατολογούσε» ανήλικα κορίτσια για τον Έπσταϊν.

Από την πλευρά της η Μάξγουελ αρνείται κάθε κατηγορία και ανάμιξη με τις βρώμικες δουλειές του τότε συντρόφου του, ωστόσο την υπόθεση έχει αναλάβει το FBI.

Στις φωτογραφίες επίσης φαίνεται ο πρώην πλανητάρχης μαζί με τη Σοντέ Ντέιβις, η οποία δούλευε ως προσωπική μασέρ του Τζέφρι Έπσταϊν και είχε κατηγορήσει τον Αμερικανό χρηματιστή για πολλαπλούς βιασμούς μέσα σε διάστημα αρκετών ετών.

Η ίδια, σε συνέντευξή της στην The Sun, ανέφερε ότι ο Μπιλ Κλίντον ήταν ένας «πραγματικός τζέντλεμαν» κατά το ταξίδι στην Αφρική.

Στο ταξίδι μαζί τους ήταν και οι ηθοποιοί Κρις Τάκερ και Κέβιν Σπέισι.

Ο Μπιλ Κλίντον τότε πάντων μιλούσε  με τα καλύτερα λόγια τότε για τον φίλο του Τζέφρι Πάιατ.

«Ο Τζέφρι είναι ταυτόχρονα ένας επιτυχημένος επενδυτής και ένα αφοσιωμένος φιλάνθρωπος» ενώ είχε αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στο επιχειρηματικό του κριτήριο και την επιστημονική του επάρκεια. «Εκτίμησα ιδιαίτερα τις ιδέες του και τη γενναιοδωρία του κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού στην Αφρική για τον εκδημοκρατισμό, την ενδυνάμωση των φτωχών, τις υπηρεσίες για τους πολίτες και την μάχη κατά του HIV/AIDS», είχε δηλώσει τότε ο Κλίντον.

Πάντως δεν αποκλείεται οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα με τον πρώην πρόεδρο και τους διάσημους φίλους του να πυροδοτήσουν εκ νέου θεωρίες  περί συνωμοσίας για τον θάνατό του.