Επειδή και τα δύο ζώδια έχουν ως στοιχείο τους το νερό, έχουν κοινές ευαισθησίες και παρόμοια θεώρηση των πραγμάτων ως προς το σχεσιακό «γίγνεσθαι». Το ίδιο φυσικά μπορεί να ειπωθεί και για το κρεβάτι.

Στη σχέση

Αυτοί οι 2 θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα ο ένας με τον άλλον. Ο Καρκίνος και ο Σκορπιός έχουν ένα κάρμα το οποίο ακολουθεί αυτά τα δύο ζώδια για πολλές γενιές. Και οι δύο θα ζήσουν την απόλυτη ερωτική και συναισθηματική ένταση. Για τον Καρκίνο ο Σκοπιός είναι αυτός που του ενεργοποιεί τη χαρμολύπη και την πλευρά των συναισθημάτων μελαγχολίας που νιώθει.

Για τον Σκορπιό ο Καρκίνος ενεργοποιεί το αίσθημα της φροντίδας και της οικειότητας. Κάτι το οποίο κανένας άλλος δε μπορεί εύκολα και άμεσα να του το ενεργοποιήσει. Είναι σα να περίμενε κάποιον για καιρό που να τον κάνει να νιώσει τόσο βαθιά και έντονα συναισθήματα ασφάλειας και έρωτα.

Στο κρεβάτι

Είναι ένας πολύ παθιασμένος συνδυασμός καθώς ο ένας ποθεί τον άλλον με πολλή ένταση. Έχουν άψογη σεξουαλική επικοινωνία με αποτέλεσμα και οι δύο να νιώθουν εντελώς άνετα. Ίσως θα θέλει ο ένας να έχει το πάνω χέρι περισσότερο από τον άλλον.

Παρ’ όλα αυτά και οι δύο θα είναι πλήρως ικανοποιημένοι από το πώς ταιριάζουν στο θέμα του σεξ. Για αυτούς το σεξ άλλωστε είναι πολύ σημαντικό και παίζει καθοριστικό ρόλο και στον συναισθηματικό τους τομέα.

Ζήλια

Το κοινό αυτών των ζωδίων -πέρα από όλα τα άλλα κοινά-, είναι η ζήλια και η κτητικότητα που νιώθουν γενικά όταν έχουν έναν σύντροφο. Έτσι δε θα νιώσει κανένας από τους δύο ότι είναι στο «περιθώριο» και προφανώς θα μπορεί πιο εύκολα να υπάρχει αλληλοκατανόηση μεταξύ τους.

Η ζήλια τους πάντως μπορεί όταν συνδυάζεται να γίνει ένας πολύ δραματικός συνδυασμός, που θα έχει ως αποτέλεσμα τσακωμούς. Και οι δύο είναι έντονο εγωισμό για να αφήσουν τον άλλον να έχει την τελευταία λέξη.