Η Σαμάνθα Μπάρμπας, η στρίπερ που ενσάρκωσε η Τζένιφερ Λόπεζ, στην ταινία «Hustlers» (Επικίνδυνες Κυρίες), κατέθεσε αγωγή κατά των εταιρειών παραγωγής, ύψους σαράντα εκατομμυρίων δολαρίων (36 εκατ. ευρώ).

Η Μπάρμπας, ισχυρίζεται πως τόσο ως γυναίκα αλλά και ως άνθρωπος θίγεται από τον τρόπο που παρουσιάζεται στην ταινία, με αποτέλεσμα να ζητάει ως αποζημίωση είκοσι εκατομμυρίων δολάρια για ηθική βλάβη και άλλα τόσα με χαρακτήρα κυρώσεων, από τις εταιρείες STX και Nuyorican Productions, ιδιοκτησίας Τζένιφερ Λόπεζ.

Η ταινία είναι βασισμένη στο άρθρο περιοδικού της Νέας Υόρκης, του 2015, «The Hustlers on Scores», που μιλούσε για μία ομάδας στρίπερ, οι οποίες είχαν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο με το οποίο έκλεβαν χρήματα από τους πελάτες τους.

Η ερμηνεία της Τζένιφερ Λόπεζ, ήταν αυτή που της εξασφάλισε τις υποψηφιότητες για βραβεία τόσο στις Χρυσές Σφαίρες, όσο και στο Σωματείο Ηθοποιών (Screen Actors Guild Award).

Σύμφωνα με την Σαμάνθα Μπάρμπας, η παραγωγή προσπάθησε να λάβει την συγκατάθεση της για την ταινία, με μηδαμινό αντίτιμο, χωρίς όμως ποτέ να την δώσει, υπογράφοντας κάποιο συμβόλαιο, ή άλλο επίσημο έγγραφο.

Παράλληλα, στη μήνυση αναφέρεται ότι η παραγωγή σκιαγράφησε τον χαρακτήρα της με αρνητική χροιά, παρουσιάζοντας την να κάνει χρήση παράνομων ουσιών στο σπίτι όπου έμενε με το παιδί της.

Η αγωγή αναφέρει πως, «οι εναγώμενοι δεν προέβησαν σε καμμία είδους ενέργεια προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα της κυρίας Μπάρμπας, δημιουργώντας έναν πλασματικό χαρακτήρα που να μοιάζει μαζί της. Αντίθετα, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να καταστήσουν σαφές, πως η κυρία Τζένιφερ Λόπεζ υποδύεται την κυρία Μπάρμπας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως μέχρι στιγμής τόσο η Τζένιφερ Λόπεζ όσο και οι εταιρείες παραγωγής της ταινίας, «Hustlers», δεν έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση.