Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποκάλυψε για πρώτη φορά για ποιον λόγο είχε απορρίψει το ρόλο του «Κωνσταντίνου Μαρκορά» στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι».

Ένας από τους τηλεοπτικούς ρόλους που ενσάρκωσε ο αείμνηστος Νίκος Σεργιανόπουλος στους «Δυο Ξένους», αυτός του «Κωνσταντίνου Μαρκορά», είχε προταθεί αρχικά στον Γρηγόρη Βαλτινό.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποκάλυψε για πρώτη φορά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, τον λόγο που είχε απορρίψει την τεράστια αυτή τηλεοπτική επιτυχία.

«Όχι, δεν μετάνιωσα που δεν αποδέχτηκα το ρόλο. Ίσως είναι ένα είδος σίριαλ, το οποίο δεν μου πάει πάρα πολύ, δηλαδή θα ήθελα κάτι πιο ήπιο, από πλευράς κωμωδίας, κάποια κομεντί ας πούμε.

Όχι τόσο εκκωφαντικά αστείο. Μπορεί να το μετανιώσεις που δεν μπόρεσες να το κάνεις, αλλά αν το κρίνεις και το συγκρίνεις με τις συνθήκες τις εποχής, το ότι δεν μπορούσα να το κάνω, δεν το μετανιώνεις. Λες “έτσι έπρεπε να γίνει”.

Έπειτα, πιστεύω πως ότι είναι να γίνει, γίνεται. Το ένα τραβάει από εδώ, το άλλο τραβάει από εκεί, υποχρεώσεις, ο δρόμος ο διαφορετικός που πήρες, αυτά που θες να κάνεις. Είναι η συνισταμένη, ο συσχετισμός των δυνάμεων βγάζει τελικά αυτό που πρέπει να κάνεις και να επιλέξεις», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε σχετικά ο Γρηγόρης Βαλτινός:

 

Ο έρωτας για το θέατρο και η το μυστικό του γάμου του

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε επίσης για τα χρόνια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ως “κατεργάρης” έφηβος, μετέτρεψε το σπίτι που του παραχώρησε η οικογένειά του για να διαβάζει και να περάσει δικηγόρος ή γιατρός, σε “άντρο” υποκριτικής προετοιμασίας.

“Έδωσα εξετάσεις στην Νομική και φρόντισα βέβαια να μην περάσω”, είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός, αφού η αγάπη του για το θέατρο είχε ήδη προκαθορίσει την επιλογή του.

Για να κρατήσει ένα γάμος πολλά χρόνια – ο δικός του μετρά 31 χρόνια – ο Γρηγόρης Βαλτινός πιστεύει πως χρειάζονται πρωτίστως παραχωρήσεις και από τις δυο πλευρές, ανεκτικότητα και χιούμορ, ειδικά όταν το επάγγελμα επιτάσσει συχνή απουσία με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές στιγμές.

“Φρόντιζα πάντα και ήμουν σπιτόγατος” και πρόσθεσε “ήμουν πάντα εκεί όλες τις ώρες που δεν είχα πρόβα, θέατρο ή γύρισμα”.

Στην ερώτηση τι τον ενοχλεί στο επάγγελμά του, ο Γρηρόρης Βαλτινός απάντησε:

“Αυτό που με εκνευρίζει καμιά φορά είναι που αντιμετωπίζουν το θέατρο σαν lifestyle”.

“Δεν παύει στη συνείδηση κάποιων ανθρώπων να θεωρείται show. Δεν είναι έτσι”, συμπλήρωσε.

Παρ΄όλα αυτά, πιστεύει πως υπάρχει αξιοκρατία στον θεατρικό κόσμο και αργά ή γρήγορα αυτός που δεν είναι άξιος, αποβάλλεται.