Ποια είναι η αγαπημένη σας στάση στο κρεβάτι; Δεν ρωτάμε από περιέργεια, αλλά από… επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού ερευνητές χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνη μια από τις πιο κοινές στάσεις.

Woman on top

Ο λόγος για την στάση «γυναίκα από πάνω», την οποία επιστήμονες θεωρούν υπεύθυνη για πάνω από το 50% των καταγμάτων πέους τα τελευταία χρόνια.

Η στάση «στα τέσσερα», με τη γυναίκα να στηρίζεται στις παλάμες και στα γόνατά της, κατηγορείται για το 29% των τραυματισμών, ενώ η κλασική «ιεραποστολική στάση» με τον άντρα από πάνω ευθύνεται σε ποσοστό 21%.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Advances in Urology», οι επιστήμονες υποθέτουν ότι όταν η γυναίκα είναι από πάνω, ο άντρας δυσκολεύεται να σταματήσει μια κίνηση που του προκαλεί πόνο, λόγω του βάρους της γυναίκας που πέφτει πάνω του. Αντίθετα, στην «ιεραποστολική στάση», ο άντρας ακριβώς επειδή έχει τον έλεγχο, είναι πιο εύκολο να αποφύγει πιθανό τραυματισμό.

Η έρευνα

Οι ερευνητές εξέτασαν 44 περιπτώσεις αντρών με τραυματισμούς στο πέος, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε 3 νοσοκομεία της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών. Από το σύνολο των περιπτώσεων, τα 28 κατάγματα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια ετεροφυλοφιλικού σεξ, τα 4 κατά τη διάρκεια ομοφυλοφιλικού σεξ και τα υπόλοιπα από αυνανισμό ή από άλλες άγνωστες αιτίες.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα «κρακ» τη στιγμή του τραυματισμού, ήχος ο οποίος συνοδεύτηκε από πόνο και πρήξιμο.