Μουστοκούλουρα

Παραδοσιακά μουστοκούλουρα με κονιάκ και μέλι.
15 Ιανουαρίου 2020 | 06:00

Υλικά:

80γρ. ζάχαρη
100γρ. μέλι
60γρ. βούτυρο
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι πετιμέζι
20γρ. αμμωνία
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι κονιάκ
Λίγη κανέλα
Λίγο αλάτι
Γαρύφαλλα σε σκόνη

Διαδικασία:

1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αμμωνία με το νερό και έπειτα προσθέστε όλα τα υλικά.
2. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
3. Αφήστε την περίπου για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά κόβοντας μικρά κομμάτια, πλάστε τα κουλουράκια σε στρογγυλό σχήμα.
4. Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πρόσφατα Άρθρα
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
Super berry smoothie με βρώμη 15 Απριλίου 2024, 08:00
Smoothie μάνγκο – καρύδα 14 Απριλίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σολομό 13 Απριλίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved