Στα σχέδια της νέας χρονιάς συνήθως είναι ταξίδια με συγκεκριμένους προορισμούς, ένα νέο παραγωγικό χόμπι, αλλά και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων με τον εαυτό μας στην κορυφή της πυραμίδας.

Αν το τελευταίο είναι το σημαντικότερο από όλα για εσένα, πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερη βελτίωση και στο… κρεβάτι. Είτε ο σταθερός σύντροφος είναι στο πρόγραμμα είτε όχι.

Οι τελευταίες έρευνες θέλουν τα ζευγάρια να είναι ολοένα και πιο ανοιχτά στον σεξουαλικό πειραματισμό χάρη στο ότι τα ταμπού γύρω από το θέμα καταρρίπτονται το ένα πίσω από το άλλο.

Στην περισσότερη απελευθέρωση, αλλά και προώθηση της γυναικείας χειραφέτησης στο σεξ, προσαρμόζοντας προϊόντα και διεγερτικές τεχνικές έχει συμβάλλει και το κίνημα #MeToo – χωρίς να περνάει στα ψιλά γράμματα η σεξουαλική υγεία.

Οι παρακάτω τάσεις στο σεξ είναι αυτές που αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο τα επόμενα χρόνια, όπως επίσης και να προσθέσουν «αλατοπίπερο» στην κρεβατοκάμαρα των πιο ανήσυχων πνευμάτων του «σπορ».

Προτεραιότητα στη γυναίκα

Οι γυναίκες παίρνουν κεφάλι και επισήμως στη βιομηχανία του σεξ με απτά παραδείγματα εταιρειών όπως οι Maude και Unbound, με gadgets και προϊόντα ευεξίας φτιαγμένα από αυτές για αυτές. Παράλληλα, επιτέλους γράφονται κείμενα που εστιάζουν στην ευχαρίστηση των γυναικών, αλλά στην ανατομία τους, καθώς υπάρχει ελλιπής γνώση και άρα και κατανόηση του γυναικείου σώματος.

«Εξυπνότερα» sex toys

Δονητές που πάλλονται στο ρυθμό του αγαπημένου σου τραγουδιού; Κι όμως, δεν είναι επιστημονική φαντασία. Μπορείς να βρεις κι εκείνους που «καθοδηγούνται» στη χρήση από παντού, μέσω ειδικής
εφαρμογής. Ποικιλία υπάρχει, ευρηματικότητα επίσης, αρκεί να ψάξεις.

Ψηφιακή σεξουαλικότητα

Πορνό εικονικής πραγματικότητας, ρομπότ και ένα σωρό άλλες πρακτικές μέθοδοι αντλούμενες από τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούν να κάνουν την αυτοϊκανοποίηση να περάσει πίστα στο παιχνίδι του σεξ. Πόσω μάλλον όταν το ταίρι βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.

Πολυσυντροφικές σχέσεις

Το swinging συντρόφων μεταξύ των ζευγαριών δε φαντάζει τόσο «προχωρημένο» πια και δεν είναι ιδέα σου. Το ίδιο ισχύει και για τα sex πάρτι ή clubs εκεί έξω. Η πολυγαμική συμπεριφορά δεν είναι κατακριτέα, αρκεί προφανώς να είναι ενήμεροι όλοι οι συμμετέχοντες στα ερωτικά γαϊτανάκια.