Υλικά:

250γρ. τυρί
2 ώριμα πορτοκάλια, 2κ.σ. χυμού τους και την φλούδα τους
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρόκα
½ φλ. σπόρους ρόδι
1κ.σ. μουστάρδα
2κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Ξεκινήστε χτυπώντας στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού, την μουστάρδα, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
2. Καθαρίστε τα πορτοκάλια, χωρίστε τα σε φέτες, αφαιρέστε τα άσπρα σημεία και τις ίνες και κόψτε τα σε καρέ.
3. Πλύντε την ρόκα και κόψτε την σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
4. Σε μια σαλατιέρα βάλτε την ρόκα, το κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψετε και τα πορτοκάλια και περιχύστε τα με την σάλτσα που φτιάξαμε προηγουμένως.
5. Αφήστε το μείγμα να απορροφήσει την σάλτσα για 15 λεπτά.
6. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τυρί και τα ρόδια.