Η σελήνη μας φέρνει σε επαφή με τη διαίσθησή μας. Το μητρικό μας ένστικτο. Δείχνει τη φροντίδα και την ικανότητα για προστασία και αγάπη που έχουμε για να προσφέρουμε σε κάποιο άτομο ή σε κάποιο ζώο.

Σελήνη στον Κριό

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Κριό, σε γοητεύουν τα κατοικίδια με σωματική δύναμη, αντοχή και γενναιότητα. Για παράδειγμα το ιδανικό σου θα ήταν τα σκυλιά-διασώστες, ή εκείνα που συμμετέχουν σε κυνοδρομίες.

 

Σελήνη στον Ταύρο

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Ταύρο, τα ζωάκια αντανακλούν για σένα την πολυτέλεια. Ή μπορεί να αποτελούν μια επένδυση. Κι αν χρειάζονται περισσότερη φροντίδα ή ειδική δίαιτα, είσαι διατεθειμένους να τους τις προσφέρεις.

Από αυτή την άποψη, δεν θα δίσταζες ακόμα και να υιοθετήσεις ένα σπάνιο ζώο, από κάποιο είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Συχνά ασχολείσαι ο ίδιος με το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγή ζώων ράτσας, και από μεράκι και για το κέρδος.

 

Σελήνη στους Διδύμους

Με τη Σελήνη σου στους Διδύμους, πιθανόν να έχεις προτίμηση στα πλάσματα που «μιλούν», όπως τα πουλιά μάινα και οι παπαγάλοι. Αλλά και τα ωδικά πτηνά είναι στις αδυναμίες σου.

Σου αρέσουν επίσης τα σκυλιά και οι γάτες που δείχνουν να επικοινωνούν, απαντώντας σε ό,τι τους λες με γρυλίσματα, νιαουρίσματα και άλλους ήχους. Σε γοητεύει και η αεικινησία των μαϊμούδων. Εκπαιδεύεις τόσο καλά το ζωάκι σου, που θα μπορούσε να παίξει και σε ταινίες!

 

Σελήνη στον Καρκίνο

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Καρκίνο, εφόσον είσαι ο ίδιος σπιτόγατος, μπορεί να σου αρέσουν ήσυχα ζώα όπως οι χελώνες, ενώ αν προτιμάς το «έξω» θα σου άρεσε ένα φιλικό σκυλί.

Αν οι συνθήκες σου το επιτρέπουν, είσαι ικανός να μαζέψεις στο σπίτι σου μια αγέλη από σκύλους ή γάτες, που τα περιποιείσαι με μεγάλη ευχαρίστηση. Το να έχεις αρκετά ζωάκια σου δίνει τη δυνατότητα για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας απ’ ό,τι με τους ανθρώπους.

 

Σελήνη στον Λέοντα

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Λέοντα, θα διάλεγες κάποιο ζώο που δεν περνά απαρατήρητο, είτε σαν είδος είτε σαν ράτσα. Για παράδειγμα έναν κινέζικο σκύλο Σαρ-Πέι ή μια αιγυπτιακή γάτα Μάου.

Αν τελικά περιοριστείς σε κάτι πιο κοινό, θα φροντίσεις τουλάχιστον να είναι εγγυημένα καθαρόαιμο. Αν μπορείς να το πηγαίνεις σε επιδείξεις και σε διαγωνισμούς ομορφιάς, ακόμα καλύτερα. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, το φροντίζεις με απόλυτη αφοσίωση.

 

Σελήνη στην Παρθένο

Αν έχεις τη Σελήνη σου στην Παρθένο, θέλεις μια στενή σχέση με το ζωάκι σου και εκτιμάς πολύ τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η συμβίωση μαζί του.

Δένεσαι ιδιαίτερα με τα ζωάκια εκείνα που συμπεριφέρονται σαν να καταλαβαίνουν πότε δεν είσαι καλά, και έρχονται να σου προσφέρουν συμπαράσταση με την παρουσία τους. Συχνά η Σελήνη στην Παρθένο είναι μια ένδειξη ότι συχνότερα το ζώο διαλέγει τον ιδιοκτήτη και όχι το αντίθετο.

 

Σελήνη στον Ζυγό

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Ζυγό, είναι πιθανόν να μπει στη ζωή σου ένα ζωάκι μέσω ενός ερωτικού συντρόφου που είναι ο ιδιοκτήτης του. Σε γοητεύουν εκείνα που δείχνουν ιδιαίτερη εξυπνάδα, όπως τα τεριέ, τα ποιμενικά και τα τσιουάουα.

Αγαπάς τις ράτσες που εκπαιδεύονται για συγκεκριμένες δουλειές. Γενικά προτιμάς τα μικρόσωμα ζώα, είτε πρόκειται για σκυλιά είτε για άλλου είδους κατοικίδια, όπως τα χάμστερ, τα σκιουράκια και τα ινδικά χοιρίδια.

 

 

Σελήνη στον Σκορπιό

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Σκορπιό, εκτιμάς στα ζωάκια το θάρρος και τη δύναμη. Δεν έχεις απλά γούστα. Θα σου άρεσε να διατηρείς ένα ιγκουάνα, ακόμα και ένα φίδι. Ή θα φανταζόσουν τον εαυτό σου με ένα εξημερωμένο κυνηγετικό γεράκι.

Επειδή όμως στην πραγματική ζωή μπορείς να έχεις μόνο κάτι πιο «συμβατικό», όπως ένα σκυλί ή γατί, φροντίζεις να είναι τόσο εντυπωσιακό, ώστε μαζί του να μην περνάς απαρατήρητος, ιδίως από το αντίθετο φύλο.

 

Σελήνη στον Τοξότη

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Τοξότη, θα ήθελες ένα ζώο έξυπνο, που να επικοινωνεί μαζί σου και να εκπαιδεύεται ώστε να κάνει διάφορα «νούμερα». Οι σκύλοι και οι γάτες που έχουν αυτά τα χαρίσματα σε γοητεύουν, αλλά το όνειρό σου θα ήταν ένα άλογο.

Συνήθως καταλήγεις στους σκύλους, επειδή μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή και τις δραστηριότητές σου, κυρίως τις διακοπές και τα ταξίδια, έτσι που να τους έχεις διαρκώς μαζί σου.

Σελήνη στον Αιγόκερω 

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Αιγόκερω, σου αρέσουν τα δυνατά, χρήσιμα ζώα. Εκείνα που εκπροσωπούν τα χαρίσματα που εκτιμάς περισσότερο και στους ανθρώπους.

Σου αρέσουν για παράδειγμα τα σκυλιά-διασώστες, όπως τα βελγικά λυκόσκυλα ή εκείνα που σέρνουν έλκηθρα, όπως τα σαμογέντ και τα χάσκι, έστω κι αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις για κάτι τέτοιο. Αν είχες δυνατότητα, θα μπορούσες και να διατηρείς περισσότερα από ένα ζώα.

Σελήνη στον Υδροχόο

Αν έχεις τη Σελήνη σου στον Υδροχόο, θα μπορούσες να είσαι ο φιλόζωος που συντηρεί περισσότερα από ένα ζωάκια, σκυλιά, γατιά ή και από τα δύο, ημίαιμα κατά προτίμηση.

Αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, αρκείσαι σε ένα ενυδρείο, που να περιέχει μια πλούσια ποικιλία από ψάρια. Από την άλλη, ακόμα κι αν δεν έχεις δικό σου ζωάκι, είσαι το άτομο που υπερασπίζεται φανατικά τα δικαιώματα των ζώων και τα προστατευόμενα είδη.

 

Σελήνη στους Ιχθείς

Αν έχεις τη Σελήνη σου στους Ιχθείς, σου αρέσουν τα ζωάκια που δείχνουν διαισθητικές ικανότητες. Πολλές φορές νιώθεις πιο άνετα μαζί τους, απ’ ό,τι με τους ανθρώπους. Ιδίως οι γάτες είναι οι αγαπημένες σου.

Εμπιστεύεσαι τις ενστικτώδεις αντιδράσεις τους απέναντι στους άλλους ανθρώπους και μπορεί βάσει αυτών να βγάζεις συμπεράσματα. Συχνά σε διαλέγει το ζωάκι προτού να το διαλέξεις εσύ, και σου δείχνει απέραντη στοργή και αφοσίωση.