Μια χώρα της βόρειας Αφρικής αποτελεί σύμφωνα με μία ομάδα ειδικών τον καλύτερο προορισμό στον κόσμο, όπου θα μπορούσε κάποιος να ζήσει μια όμορφη περιπέτεια με ένα σακίδιο στην πλάτη για το 2020.

Τα θαυμάσια χαρακτηριστικά αυτής της χώρας

Σύμφωνα με τη British Backpacker Society (BBS) και όπως αναφέρει το Lonely Planet, για τους λάτρεις της περιπέτειας το 2020 πρέπει να περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην Αλγερία.

Η BBS είναι ένας οργανισμός που εστιάζει στην προώθηση βιώσιμων ταξιδιών περιπέτειας σε περιοχές όλου του κόσμου. Κάθε χρόνο η ομάδα ειδικών της BBS επιλέγει τους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδια περιπέτειας.

Το 2018 κορυφαίος προορισμός είχε αναδειχθεί το Πακιστάν και την περασμένη χρονιά βύθισμα Ντανακίλ της Αιθιοπίας. Για το 2020, η BSS τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας της την Αλγερία.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η μεγάλη γκάμα των προορισμών στην Αλγερία για αυτό το είδος τουρισμού, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά μικρό αριθμό ταξιδιωτών, την τοποθετεί χιλιόμετρα μπροστά από άλλους προορισμούς, ειδικά σε μια εποχή υπερτουρισμού.

Η έρημος προσελκύει πολλούς ανθρώπους στην Αλγερία, καθώς περίπου το 80% της έκτασής της καλύπτεται από την άμμο της Σαχάρας. Ωστόσο, σύμφωνα με την οργάνωση, πέρα από αυτό η χώρα της βόρειας Αφρικής τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί πραγματικά σε έναν συναρπαστικό προορισμό για κάθε ατρόμητο ταξιδιώτη.

Έχει θαυμάσιες αγορές και μεσογειακές ακτές, ενώ συνδυάζει ένα πλούσιο μίγμα ρωμαϊκής, οθωμανικής, αραβικής και βυζαντινής ιστορίας. Το δημοσίευμα στέκεται μεταξύ άλλων στις πόλεις Κωνσταντίνη, Τλεμσέν και Τιπαζά, ενώ τονίζει πως η Τιμγκάντ και η Τζεμιλά είναι δύο μνημεία αναγνωρισμένα από την Unesco.

Πιο περιπετειώδεις προορισμοί

  1. Αλγερία,
  2. Σαουδική Αραβία,
  3. Πακιστάν,
  4. Ιράν,
  5. Καζακστάν,
  6. Ουζμπεκιστάν,
  7. Βοσνία,
  8. Ρωσία,
  9. Αιθιοπία,
  10. Αζερμπαϊτζάν.