Το ζώδιό μας έχει μεγάλη σχέση με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας και τη συμπεριφορά μας.

Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάποια ζώδια είναι πολύ πιο καταπιεστικά από τα άλλα.

Διάβασε  ποια είναι τα ζώδια- τύραννοι, για να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις σε περίπτωση που αρχίσουν να επεμβαίνουν δραστικά στη ζωή σου:

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι έχουν ένα τεράστιο πείσμα και, αν πιστεύουν κάτι, θα πολεμήσουν γι’ αυτό, ακόμα κι όταν έχει να κάνει περισσότερο με τη δική σου ζωή, παρά με τη δική τους. Μπορούν να είναι δεσποτικοί, σε σημείο να «μουλαρώνουν» και θα συνεχίσουν τη διαφωνία μέχρι να σε κάνουν να παραιτηθείς. Δεν είναι απίθανο για έναν Ταύρο να αγνοήσει εντελώς τις επιθυμίες σου, όταν δεν ταυτίζονται με αυτό που εκείνος/η πιστεύει ότι είναι το καλύτερο.

Είναι υπερβολικά δυνατοί και, παρόλο που τις περισσότερες φορές έχουν τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να γίνουν σαρωτικοί και να νιώσεις ότι πνίγεσαι.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες μπορούν να γίνουν πολύ ξεροκέφαλοι και αυταρχικοί. Αν πιστεύουν πως ξέρουν τι είναι το καλύτερο για σένα, όχι μόνο θα σου το πουν, αλλά δεν θα σε αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Όταν σιγουρευτούν εντελώς για κάτι, γίνονται πολλοί πιεστικοί. Ίσως να μην μπορούν να δουν τα πράγματα με τη δική σου ματιά επειδή έχουν πειστεί ότι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Και συνήθως είναι αυτό που θα έκαναν και οι ίδιοι, αν ήταν στη θέση σου.

Δεδομένου ότι τα Λιοντάρια είναι χρήσιμα άτομα και γενικά θέλουν το καλύτερο για τους άλλους, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθείς χρεωμένος/η ή υποχρεωμένος/η απέναντί τους, δίνοντάς τους έτσι την άδεια να χειριστούν με το δικό τους τρόπο τις δικές σου υποθέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι σίγουρα ζηλιάρηδες μέχρι το μεδούλι και μπορεί να γίνουν πολύ τυραννικοί ώστε να τα βγάλουν πέρα με τη ζήλεια τους. Αν βρίσκονται σε μια σχέση, συνήθως απαιτούν πλήρη διαφάνεια για τις δραστηριότητες του συντρόφου τους.

Εάν ένας Σκορπιός ανησυχεί ότι υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας στη σχέση, είναι σύνηθες το να παρακολουθεί κάθε βήμα σου ή να σε κατασκοπεύει. Αν και ευαίσθητοι, οι Σκορπιοί μπορούν να γίνουν πολύ δεσποτικοί και να ελέγχουν ακόμα και την ανάσα σου, αν νιώσουν ότι απειλούνται οι ίδιοι ή η σχέση τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν ένας Αιγόκερως γίνεται καταπιεστικός, συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι νιώθει πως δεν τον ακούς ή αγνοείς τις συμβουλές του. Αντί απλώς να το αφήσει να περάσει και να σου επιτρέψει να «βουλιάξεις ή να κολυμπήσεις» από μόνος/η σου, μπορεί να επιμένει στην προσπάθειά του να σε κάνει να καταλάβεις, αυξάνοντας μάλιστα το μέγεθος της κριτικής προς το πρόσωπό σου.

Ίσως οι Αιγόκεροι να μη γνωρίζουν ότι η συνεχής κριτική τους εκλαμβάνεται ως προσωπική και ότι το άλλο πρόσωπο νιώθει ότι το προσβάλλουν ή ότι δέχεται επίθεση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν μιλάμε συνήθως για έναν καταπιεστικό γονέα είναι σαν να φωτογραφίζουμε ακριβώς αυτό που ο Καρκίνος εκφράζει με τη συμπεριφορά του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενοχές σου ως εργαλείο για να πάρει αυτά που θέλει, ή μπορεί να μη σέβεται καν τις στιγμές που θέλεις να ησυχάσεις λίγο. Αυτό είναι κάτι που εφαρμόζει τόσο στον/στην σύντροφό του όσο και στα παιδιά του.

Επειδή ενδιαφέρεται βαθιά για σένα γίνεται καταπιεστικός και τυραννικός. Αν έχει πειστεί ότι κάνεις κάτι που δεν πρέπει και δεν ακολουθείς τη δική του γραμμή, ο Καρκίνος θα σε πιέσει ακόμα πιο πολύ.