Αν έχεις ερωτικές φαντασιώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, σου έχουμε καλά νέα.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρήκε πως, εκείνοι που έχουν ερωτικές φαντασιώσεις για άτομα εκτός του συντρόφου τους, δεν κάνουν κάτι κακό για την σχέση τους.

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει τι λένε οι φαντασιώσεις σου για εσένα.

Γιατί καμιά φορά φαντασιωνόμαστε πράγματα που δεν «ποθούμε» στην πραγματικότητα;

Η ανάλυση των ερωτικών φαντασιώσεων είναι σαν την ανάλυση των ονείρων: Έχει περισσότερο να κάνει με το άτομο παρά με κάποια γενική αρχή. Για παράδειγμα, ορισμένοι, αν ονειρευτούν πως βρίσκονται πάνω σε μια σκηνή, χαίρονται, ενώ άλλοι, αγχώνονται απίστευτα.

Άσε λοιπόν την φαντασία σου να οργιάσει και διάβασε τι ερμηνείες έχουν δώσει οι ψυχολόγοι σε κάθε μια από τις πιο γνωστές ερωτικές φαντασιώσεις.

Φαντασιώσεις με κάποιον άλλον-η

Αν φαντασιώνεσαι άλλον κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ένας τρόπος του μυαλού σου να ικανοποιήσει την ανάγκη σου για σεξουαλική ποικιλία, ενώ παράλληλα παραμένεις πιστή στον σύντροφό σου.

Παρ’ όλα αυτά, αν πιστεύεις πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις φαντασιώσεις σου, όπως ότι η σχέση σας έχει ρουτινιάσει στο κρεβάτι, καλό θα ήταν να του προτείνεις να κάνετε κάτι καινούργιο ή να πραγματοποιήσετε μία φαντασίωσή με αυτόν φυσικά πρωταγωνιστή.

Καλό θα ήταν βέβαια να μην το αναλύεις περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Οι φαντασιώσεις δεν είναι κάτι παραπάνω από τη φαντασία. Δεν μπορείς να ελέγξεις τη φαντασία σου και πολλές φορές το κάνεις σίγουρα ασυνείδητα.

Αν όλα αυτά που σκέφτεσαι παραμένουν μόνο στις φαντασιώσεις σου και δεν τρέφεις παραπάνω αισθήματα για κάποιον άλλο, τότε δεν έχεις να αγχώνεσαι για κάτι.

Φαντασιώνεσαι το να είσαι ακαταμάχητος/-η

Η ανάγκη να σε βρίσκουν ελκυστικό/-η οι γύρω σου είναι μια αρκετά διαδεδομένη φαντασίωση. Αλλά, τι θα συνέβαινε αν ήσουν τόσο ακαταμάχητος/-η που όλοι, μόλις σε έβλεπαν, έπεφταν στα πόδια σου. και σε παρακαλούσαν να κάνετε σεξ;

Η λατρεία από τους γύρω σου αφαιρεί με δεξιοτεχνία την ευθύνη απο πάνω σου ως προς το τι θα ακολουθήσει. Ουσιαστικά, γοητεύεσαι απο άτομα που είναι απελπισμένα να σε έχουν. Πως είναι δυνατόν να αντισταθείς;

Ως προς τις γυναίκες, συγκεκριμένα, επειδή η κοινωνία ενοχοποιεί μια σεξουαλική γυναίκα, πολλές -υποσυνείδητα- ψάχνουν να βρουν τρόπους να το κάνουν με έναν «αποδεκτό» τρόπο, ο οποίος είναι αυτός που μόλις αναφέραμε.

Κάποιες φορές, οι επαναλαμβανόμενες φαντασιώσεις όπου είσαι ακαταμάχητος/-η είναι ένας υποσυνείδητος τρόπος να αντιμετωπίσεις την ανασφάλεια σου πως στην πραγματικότητα είσαι ακριβώς το αντίθετο.

Σε αυτήν την περίπτωση, μαρτυρά χαμηλή αυτοπεποίθηση και φόβο για σεξουαλική ανεπάρκεια.

Φαντασιώσεις με «δέσιμο»

Όπως φαντάζεσαι, το συγκεκριμένο έχει να κάνει με την δύναμη.

Το ένα άτομο την έχει ενώ το άλλο όχι, και αισθάνεσαι να σε ελκύουν και τα 2, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Αφενός, όταν σε δένουν, βρίσκεσαι εντελώς στο έλεος κάποιου άλλου και άρα…δεν έχεις καμία ευθύνη.

Αυτό σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένος/-η να απολαύσεις ό,τι σου κάνει το άλλο άτομο.

Ενώ, αν είσαι εκείνος που έχει την εξουσία, μπορείς, ελεύθερα, να είσαι απίστευτα εγωιστής.

Φαντασιώσεις όπου «κυριαρχείς» έναν άνδρα

Αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στις γυναίκες, ιδιαίτερα σε εκείνες που είναι ντροπαλές και δεν ζητούν πολλά στην πραγματική ζωή.

Η επιθυμία να είσαι το αφεντικό και να έχεις τον έλεγχο δεν ανήκει μόνο στο ανδρικό φύλο, αλλά παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίζεται σαν ανδρικό χαρακτηριστικό.

Λόγω αυτού, η μεγαλύτερη ανησυχία μιας γυναίκας που έχει τέτοια γούστα είναι πως δεν θα φανεί «θηλυκή» την ώρα του σεξ, ωστόσο, η φαντασία μας (ευτυχώς) δεν περιορίζεται απο τους ίδιους κανόνες που έχει η κοινωνία στην οποία ζούμε.

Ο σκοπός δεν είναι να «ξεφτιλιστεί» ο εραστής σου, αλλά να έχεις μια απόλυτη αίσθηση ελέγχου.

Φαντασιώσεις με «απαγορευμένα» άτομα

Όσο πιο «απαγορευμένο» το άτομο (ο καλύτερος φίλος/καλύτερη φίλη του συντρόφου σου, ο πατέρας φίλου/φίλης σου, το αφεντικό σου, κτλ), τόσο πιο ισχυρή είναι η φαντασίωση.

Το «θέλω αυτό που δεν μπορώ να έχω» είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στον τομέα του σεξ

 

Φαντασιώσεις όπου «παραπλανείς» κάποιον που δεν έχει κάνει σεξ

Πάντα θα θυμόμαστε το πρώτο άτομο που κάναμε σεξ, οπότε εκείνοι που θέλουν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, είναι αρκετά πιθανό να ικανοποιούνται με μια τέτοιου είδους φαντασίωση.

Αν κάποιος δεν έχει κάνει σεξ ποτέ, θα πρέπει να του μάθουμε ό,τι ξέρουμε, πράγμα που μας βάζει σε μια ανώτερη σεξουαλική θέση, όπου σίγουρα δεν θα μας κρίνει το άλλο άτομο.

Κοινώς, μπορεί να σημαίνει πως, κρυφά, νιώθουμε σεξουαλικά ανεπαρκείς.

Το να κόβεις το νήμα της αθωότητας κάποιου είναι αρκετά ισχυρό διεγερτικό, γιατί είναι -σαν- απαγορευμένο.

Φαντασιώσεις με δημόσιο ή ημι-δημόσιο σεξ

Αυτό έχει να κάνει με τον θαυμασμό. Το άτομο που το κάνει θέλει να το θαυμάζουν, ώστε, ο κόσμος που το βλέπει να εντυπωσιάζεται απο τις σεξουαλικές του ικανότητες.

Σε αυτό έρχεται να προσθέσει το γεγονός ότι είναι παράνομο, γεγονός που κάνει τον «δράστη» να νιώθει επαναστάτης μέσα του.

Φαντασιώσεις σεξ με άγνωστο

Αν δεν τους ξέρεις και δεν θα τους μάθεις ποτέ, μπορείς να ρίξεις εντελώς τις άμυνες σου. Δεν φοβάσαι μην σε κρίνουν.

Αν δεν σε ξέρουν, μπορείς να γίνεις κάποιος άλλος.

Σεξ που έχει αποβάλει όλο τον συναισθηματισμό, αγνά ζωώδες.

Στις φαντασιώσεις αυτές, πολύ συχνά, το άτομο δεν θα έχει καν πρόσωπο. Η οπτική επαφή σημαίνει οικειότητα, και η αποφυγή της είναι ένας τρόπος να ικανοποιήσει κανείς την ωμή, πρωτόγονη πλευρά του, την οποία κρύβει στην καθημερινή του ζωή.

Φαντασιώσεις σεξ με κάποιον πολύ μικρότερο ή πολύ μεγαλύτερο

Το σεξ με κάποιον αρκετά μικρότερο είναι τεράστια ώθηση για τον εγωισμό κάποιου. Συνεπάγεται πως «το έχει» ακόμα.

Το σεξ με κάποιο μεγαλύτερο δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Συχνά, βλέπουμε τους μεγαλύτερους ως πιο σοφούς, πλούσιους, έξυπνους, ετοιμόλογους και καλλιεργημένους απο εμάς.

Έπειτα, υπάρχουν και τα λεγόμενα «daddy issues». Οι γυναίκες που φαντάζονται μεγαλύτερους άνδρες ή βγαίνουν μαζί τους, καμιά φορά το κάνουν διότι έχουν θέματα με τον δικό τους πατέρα. Προσπαθούν να διορθώσουν ό,τι συνέβη στο παρελθόν, αναπαράγοντας το, στο παρόν.

Φαντασιώσεις με «spanking»

Το «spanking» είναι μια αρκετά διαδεδομένη φαντασίωση, ειδικά απο τότε που κυκλοφόρησε το 50 shades of Grey. Ωστόσο, έχει και βιολογική προέλευση σαν ένστικτο.

Η επιθετικότητα είναι συχνό χαρακτηριστικό στο ζωϊκό βασίλειο. Κάποια θηλυκά περνούν ωορυξία μόνο όταν το αρσενικό τα δαγκώσει. Έτσι, και οι άνθρωποι έχουν συνδέσει τον πόνο με την ευχαρίστηση.

Το να θέλεις να σε χτυπήσουν, συχνά, προέρχεται και απο ένα αίσθημα ενοχής. Πρέπει να σε χτυπήσουν γιατί σου άρεσε κάτι που δεν έπρεπε.

Φαντασιώσεις με στριπτίζ

Η συγκεκριμένη φαντασίωση έχει να κάνει περισσότερο με το πως βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα απο τα μάτια των άλλων. Όσο πιο «λάγνα» μας κοιτούν, τόσο πιο καλά νιώθουμε.

Κοινώς, μας αρέσει να μας κοιτάνε.

Πολλοί άνδρες, πηγαίνουν σε στριπτιτζάδικα για να κοιτάνε. Το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να κοιτάνε, όχι να αγγίζουν.

Η έρευνα αναφέρει πως το να θες να κοιτάς άλλους να κάνουν σεξ δείχνει σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

Το να αποκαλύπτεις το γυμνό σου σώμα σε χειροκροτήματα και επευφημίες, σαν φαντασίωση, βοηθά να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα που έχεις με την εξωτερική σου εμφάνιση στην πραγματική ζωή.

Τρίο, Ομαδικό σεξ, κτλ

Όταν μια γυναίκα φαντασιώνεται ομαδικό σεξ, τείνει να είναι η πρωταγωνίστρια της διαδικασίας και να «λαμβάνει» περιποίηση.

Για τους άνδρες, έχει περισσότερο να κάνει με την ικανοποίηση που μπορούν να προσφέρουν σε περισσότερες απο μια γυναίκε.

Αυτές οι φαντασιώσεις είναι ένας υγιής συνδυασμός περιέργειας, ανάγκης για περιπέτεια και πράγματα «εκτός του συνηθισμένου».

Φαντασιώσεις όπου κοιτάς άλλους να κάνουν σεξ

Δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν δείχνουν πως οι γυναίκες ερεθίζονται όσο οι άνδρες όταν βλέπουν ερωτικές εικόνες.

Το να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν σεξ στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απο το πορνό, καθώς μπορείς να κάνεις πιο ρεαλιστικές συγκρίσεις.

Όλοι θέλουμε να νομίζουμε πως είμαστε εξαιρετικοί στο σεξ και το να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να το κάνουν, μας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τα κριτίρια μας.

Επίσης, μια τέτοια φαντασίωση δείχνει πως το άτομο έχει σημαντικά ποσοστά σεξουαλικής αυτοπεποίθησης μέσα του. Μπορεί να μάθει στους συμμετέχοντες 1-2 πραγματάκια