Τα ζώδια αυτά έχουν την τάση να σε χειρίζονται ψυχολογικά ή να σου κάνουν συναισθηματικές και ψυχολογικές προβολές. Θέλουν να έχουν τον έλεγχό τους πάνω σου, είτε από ανασφάλεια, είτε γιατί τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο.

Σκορπιός

 Οι Σκορπιοί είναι σίγουρα ζηλιάρηδες μέχρι το μεδούλι και μπορεί να γίνουν πολύ τυραννικοί ώστε να τα βγάλουν πέρα με τη ζήλεια τους. Αν βρίσκονται σε μια σχέση, συνήθως απαιτούν πλήρη διαφάνεια για τις δραστηριότητες του συντρόφου τους.

Εάν ένας Σκορπιός ανησυχεί ότι υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας στη σχέση, είναι σύνηθες το να παρακολουθεί κάθε βήμα σου ή να σε κατασκοπεύει. Αν και ευαίσθητοι, οι Σκορπιοί μπορούν να γίνουν πολύ δεσποτικοί και να ελέγχουν ακόμα και την ανάσα σου, αν νιώσουν ότι απειλούνται οι ίδιοι ή η σχέση τους.

Αιγόκερως

Όταν ένας Αιγόκερως γίνεται καταπιεστικός, συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι νιώθει πως δεν τον ακούς ή αγνοείς τις συμβουλές του. Αντί απλώς να το αφήσει να περάσει και να σου επιτρέψει να «βουλιάξεις ή να κολυμπήσεις» από μόνος/η σου, μπορεί να επιμένει στην προσπάθειά του να σε κάνει να καταλάβεις, αυξάνοντας μάλιστα το μέγεθος της κριτικής προς το πρόσωπό σου.

Ίσως οι Αιγόκεροι να μη γνωρίζουν ότι η συνεχής κριτική τους εκλαμβάνεται ως προσωπική και ότι το άλλο πρόσωπο νιώθει ότι το προσβάλλουν ή ότι δέχεται επίθεση.

Καρκίνος

Όταν μιλάμε συνήθως για έναν καταπιεστικό γονέα είναι σαν να φωτογραφίζουμε ακριβώς αυτό που ο Καρκίνος εκφράζει με τη συμπεριφορά του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενοχές σου ως εργαλείο για να πάρει αυτά που θέλει, ή μπορεί να μη σέβεται καν τις στιγμές που θέλεις να ησυχάσεις λίγο. Αυτό είναι κάτι που εφαρμόζει τόσο στον/στην σύντροφό του όσο και στα παιδιά του.

Επειδή ενδιαφέρεται βαθιά για σένα γίνεται καταπιεστικός και τυραννικός. Αν έχει πειστεί ότι κάνεις κάτι που δεν πρέπει και δεν ακολουθείς τη δική του γραμμή, ο Καρκίνος θα σε πιέσει ακόμα πιο πολύ.