Η απιστία είναι σίγουρα κάτι πολύ άσχημο, καθόσον κλονίζει την εμπιστοσύνη του ατόμου που την υφίσταται. Οι άντρες συνήθως έχουν κάποιους κλασικούς λόγους για τους οποίους απιστούν

Δεν περιποιείται τον εαυτό της

Κι όμως, όταν οι γυναίκες παραμελούν την εμφάνισή τους είτε επειδή έχουν μπει στη ρουτίνα μιας σχέσης είτε επειδή δεν έχουν χρόνο να το κάνουν λόγω αυξημένων υποχρεώσεων οι άνδρες κοιτούν άλλες γυναίκες που είναι περιποιημένες.

Πολύ συχνά αυτό συμβαίνει μετά τη γέννηση των παιδιών, όταν οι νέες μαμάδες λίγο με την επιλόχειο κατάθλιψη, λίγο με την ταλαιπωρία του νεογέννητου, άλλο λίγο με τα παραπανίσια κιλά της γέννας, αφήνονται και οι άνδρες βρίσκουν μια άλλη γυναίκα πιο σεξουαλική.

 

Το σεξ είναι βαρετό

Το σεξ όσο συναρπαστικό κι αν είναι ανάμεσα σε δυο ανθρώπους μετά από ένα χρονικό διάστημα, όπως και να το κάνουμε γίνεται κι αυτό μια συνήθεια. Και η ρουτίνα στο συγκεκριμένο θέμα μόνο κακή μπορεί να είναι.

Επομένως, μειώνεται η συχνότητα και η ποιότητα του σεξ και ο άνδρας θα αναζητήσει το “συναρπαστικό” σεξ σε κάποια άλλη. Που τελοσπάντων και να μην είναι συναρπαστικό, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, διαφορετικό, καινούριο, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει με τη μόνιμη σύντροφό του.

 

Ζήλια και εντάσεις

Πολλές γυναίκες από φόβο μήπως οι άνδρες τις απατήσουν, τους κατατρέχουν προκαταβολικά με αποτέλεσμα αυτός ο συνεχής έλεγχος, η γκρίνια και η καχυποψία να έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η “αποκαθήλωσή” τους από τις συντρόφους τους οι οποίες τους βρίσκουν συνεχώς ψεγάδια. Έτσι οι άνδρες απομακρύνονται συναισθηματικά και αναζητούν μια άλλη γυναίκα η οποία δε θα τους αμφισβητεί και θα τους θαυμάζει.