Βαφές, πιστολάκι, περιβαλλοντική μόλυνση. Οι γνωστοί… ένοχοι αφήνουν τα μαλλιά αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα. Ακολουθήστε αυτό το απλό αλλά απολαυστικό πλάνο περιποίησης δύο ημερών και χαρίστε τους ξανά φυσική λάμψη, δύναμη και πυκνότητα.

Βήμα 1: Τόνωση στο τριχωτό

Τροφοδοτήστε το τριχωτό με υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που του λείπουν. Χρησιμοποιήστε ωφέλιμα βοτανικά εκχυλίσματα, βιταμίνες, λιπαρά οξέα και ιαματικές ουσίες που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία.

Κάντε μασάζ στο τριχωτό

Απλώστε στις ρίζες και στο τριχωτό το κατάλληλο έλαιο και κάντε ήπιο μασάζ με τις άκρες των δακτύλων. Ετσι, θα ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσετε τα συστατικά των ελαίων να απορροφηθούν καλύτερα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κεφάλι με μια ζεστή, νωπή πετσέτα ή με ένα νάιλον σκουφάκι για το ντους. Αφήστε το 20 λεπτά για να δράσει και να διεισδύσει καλύτερα στο τριχωτό και τα μαλλιά.

Σπιτική συνταγή τόνωσης του τριχωτού

Αναμείξτε από μία κουταλιά της σούπας έλαιο χοχόμπα, καστορέλαιο και έλαιο καρύδας. Το χοχόμπα ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα, το καστορέλαιο χαρίζει λάμψη και όγκο, ενώ το έλαιο καρύδας θρέφει και είναι αντιβακτηριδιακό, ιδανικό για την εξυγίανση του τριχωτού. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες εφαρμογής.

Βήμα 2: Βαθύς καθαρισμός

 

Απομακρύνετε ρύπους, νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα από τα προϊόντα στάιλινγκ με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.

Λουστείτε σωστά

Χτενίστε τα μαλλιά σας προτού τα βρέξετε προκειμένου να διευκολύνετε την απομάκρυνση της σκόνης, του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων. Προτού απλώσετε το σαμπουάν, βρέξτε πολύ καλά τα μαλλιά και το τριχωτό. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, επικεντρωθείτε στο τριχωτό, στη γραμμή των μαλλιών και στον αυχένα όπου «κρύβονται» η σκόνη και ο ιδρώτας. Κάντε ήπιο κυκλικό μασάζ με τα δάχτυλα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε πολύ καλά ώσπου να φύγει εντελώς ο αφρός από το τριχωτό και από τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών.

Σπιτική συνταγή για τον βαθύ καθαρισμό των μαλλιών

Ξεπλένετε τα μαλλιά με μια κούπα μηλόξιδο ή λευκό ξίδι μία φορά την εβδομάδα πριν από το λούσιμο. Τα παραπάνω συστατικά απομακρύνουν τους ρύπους και τα ίχνη από τα προϊόντα μαλλιών, χωρίς να ξεθωριάζουν τα βαμμένα μαλλιά.

Βήμα 3: Επανακτήστε την απαλότητα

 

Ενυδατώστε τα μαλλιά με ένα conditioner ή μάσκα που περιέχει αιθέρια έλαια και πρωτεΐνες.

Εφαρμόστε την ενυδατική σύνθεση

Αφού απλώσετε καλά το προϊόν έτσι ώστε να καλύπτει ομοιόμορφα τα μαλλιά, καλύψτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε τα 30 λεπτά. Αν τα μαλλιά σας δεν είναι τόσο αφυδατωμένα ή θαμπά μπορείτε να τα αφήσετε 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα και μπερδεύονται εύκολα, τότε αφού ξεπλύνετε τη μάσκα ή το conditioner, εφαρμόστε ένα leave-in ενυδατικό προϊόν. Ετσι, θα προλάβετε την εμφάνιση της ψαλίδας και θα διατηρείτε τα μαλλιά σας πάντα ευκολοχτένιστα και λεία.

Σπιτική μάσκα μαλλιών

Λιώνουμε με ένα πιρούνι μισό ώριμο αβοκάντο. Ανακατεύουμε τον πουρέ με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνουμε το αποτέλεσμα στα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία: τυλίγουμε το κεφάλι είτε με μια ζεστή πετσέτα ή με ένα σκουφάκι μπάνιου, αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

Βήμα 4: Κάντε ήπιο στάιλινγκ

 

Αποφύγετε για λίγες μέρες το σεσουάρ και τα εργαλεία θερμότητας καθώς και τα προϊόντα στάιλινγκ με οινόπνευμα, parabens, ορυκτέλαια και τεχνητές χρωστικές ουσίες.

«Ξεκουράστε» την τρίχα

Κάντε μια μίνι αποτοξίνωση από το καθημερινό στάιλινγκ που αφήνει υπολείμματα στα μαλλιά και αντικαταστήστε τα προϊόντα στάιλινγκ με προϊόντα περιποίησης. Για παράδειγμα, αντί για τζελ ή λακ, δώστε όγκο στις ρίζες σας με ένα dry shampoo. Χαρίστε λάμψη με έναν ορό ή έλαιο. Αποφύγετε το φριζάρισμα με μια ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται.

Σπιτικό προϊόν στάιλινγκ

Μια συνταγή που καταπολεμά το φριζάρισμα είναι η εξής: Αναμείξτε καλά 2 κουταλιές του γλυκού τζελ αλόη βέρα, 2 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας και 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο καριτέ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά από τη μέση της τρίχας ως τις άκρες και «δουλέψτε» το ανά τούφα. Στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους, χωρίς πιστολάκι. Τα μαλλιά σας θα γίνουν λεία, πειθαρχημένα και στιλπνά χωρίς φριζάρισμα.