Κινέζοι σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να καλωσορίσουν το 2020, το έτος του αρουραίου, στις 25 Ιανουαρίου, διακοσμώντας τα σπίτια τους με το τυχερό κόκκινο χρώμα, επιθυμώντας η καινούργια χρονιά να φέρει ευτυχία και ευημερία.

Τι σημαίνει το έτος του αρουραίου στο κινεζικό ωροσκόπιο

Το έτος του αρουραίου έρχεται μετά από τη χρονιά του χοίρου. Ο αρουραίος είναι το πρώτο από τα 12 ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Τα χρόνια στο κινεζικό ημερολόγιο χωρίζονται σε κύκλους 12 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο έτος του αρουραίου θα συμβεί σε 12 χρόνια.

Ορισμένοι βλέπουν το τρωκτικό ως σύμβολο της νοημοσύνης και του γρήγορου πνευματισμού, όπως λέει μια λαϊκή ιστορία. Σύμφωνα με τον μύθο, ο αυτοκράτορας Jade οργάνωσε αγώνα για μια ομάδα ζώων κατά τα γενέθλιά του. Ο θρύλος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα ζώα έφτασαν στην όχθη ενός ποταμού που έπρεπε να διασχίσουν. Τ

ότε, ο αρουραίος ανέβηκε στην πλάτη του βοδιού που ετοιμαζόταν να μπει στο ποτάμι. Αφού έφτασαν ο αρουραίος πήδηξε και τερμάτισε πρώτο. Με αυτόν τον τρόπο ορίστηκαν τα κινεζικά έτη και το κινεζικό ωροσκόπιο.

Σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, στο ζώδιο του αρουραίου ανήκουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη: Αρουραίος 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 και 2008. Διακρίνονται για την προσαρμοστικότητά του, το πείσμα αλλά και το πόσο προσαρμοστικοί είναι. Επειδή οι αρουραίοι είναι γνωστοί για τους πολλούς απογόνους τους, θεωρούνται σύμβολα της γονιμότητας.

Οι προβλέψεις του κινεζικού ωροσκοπίου για το 2020

Αρουραίος

Το 2020 είναι το έτος των προοπτικών. Θα είστε σε θέση να ελέγξετε το πεπρωμένο σας, εάν δουλέψετε σκληρά. Θα υπάρξει πρόοδος σε όλες τους τομείς της ζωής. Η επιτυχία στη ζωή είναι εξασφαλισμένη λόγω των χαρισμάτων και της ευχάριστης διάθεσής σας.

Βόδι

Αυτό το έτος θα πρέπει να δουλέψετε πιο σκληρά για να λάβετε τα οικονομικά οφέλη. Αυτό μπορεί να σας αγχώσει και να επηρεάσει την υγεία σας, γι’ αυτό δώστε προσοχή. Πρέπει να εστιάσετε στη σωστή διατροφή και στη γυμναστική. Καλό θα ήταν, φέτος, να «παγώσετε» τα νέα σχέδια και τις ιδέες σας.

Τίγρης

Ένα θαυμάσιο έτος βρίσκεται μπροστά σας. Εστιάστε στα επαγγελματικά σας και με επιμονή και υπομονή θα δείτε αλλαγές. Δεν υπάρχει χώρος για αρνητικότητα, οπότε επικεντρωθείτε στα θετικά. Να θυμάστε ότι φέτος θα πρέπει να προσέξετε το ζήτημα του χρόνου.

Λαγός

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του λαγού στο κινεζικό ωροσκόπιο, πρέπει να προσπαθήσουν να μειώσουν τα επίπεδα στρες και να δώσουν προσοχή στην υγεία. Ολα τα έργα σας θα πρέπει να ολοκληρωθούν και θα πρέπει να προσπαθήσετε να επιλύσετε τα προβλήματα στη ζωή σας.

Δράκος

Τα επαγγελματικά του Δράκου θα πάνε πρίμα, καθώς θα έχει την στήριξη μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων και συναδέλφων. Το νέο έτος θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, δημιουργώντας νέες επαφές. Η προσωπική ζωή μπορεί να γίνει ακόμη πιο αρμονική, εάν δεν μεταφέρετε τα επαγγελματικά σας άγχη στο σπίτι.

Φίδι

Το έτος του αρουραίου φαίνεται πως θα είναι αρκετά τυχερό για το φίδι. Ο μόνος τομέας που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η υγεία. Προσέξτε την ψυχική σας υγεία, εκτός από τη φυσική κατάσταση. Οσοι ανήκουν στο ζώδιο του φιδιού και είναι single, φέτος, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έτερον τους ήμισυ.

Αλογο

Σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, φέτος, θα κληθείτε να αναθεωρήσετε τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσετε σε αλλαγές. Θα υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγές, μην τις αγνοήσετε. Εάν είστε παντρεμένοι, αναμένεται να ζήσετε πολλές στιγμές ρομαντισμού και πάθους.

Πρόβατο

Ετος αλλαγών το 2020 για εσάς. Η καριέρα, οι σχέσεις και η καθημερινότητα θα μεταμορφωθούν. Τα χρήματα είναι επαρκή, αλλά καλό θα ήταν να εστιάσετε στον περιορισμό των εξόδων. Το έτος δεν είναι πολλά υποσχόμενο για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σας.

Πίθηκος

Φέτος, θα είστε πιο δυναμικοί και ενεργητικοί στη ζωή σας. Το 2020 αναμένεται αύξηση των εσόδων, ενώ σε κοινωνικό επίπεδο θα κάνετε νέες επαφές και θα είστε πιο δημοφιλείς. Να θυμάστε ότι στις δύσκολες καταστάσεις θα πρέπει να διατηρείτε την ψυχραιμία σας.

Πετεινός

Το 2020, προσπαθήστε να κάνετε περισσότερα στον τομέα της αποταμίευσης, φαίνεται ότι θα σας χρειαστούν στο μέλλον. Κατά τη λήψη αποφάσεων, εξετάστε προσεκτικά όλες τις πτυχές. Αναφορικά με τις σχέσεις σας, θα πρέπει να είστε συναισθηματικά σταθεροί.

Σκύλος

Η ζωή σας θα είναι απλή. Ελλείψει σοβαρών προβλημάτων, εξαρτάται από εσάς πως θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή σας. Επαγγελματικά θα φτάσετε στο ζενίθ σας και μπορείτε να περιμένετε προσφορές και οικονομικές ανταμοιβές. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη και θα εξαρτηθεί από εσάς να τα χρησιμοποιήσετε.

Χοίρος

Ουτε καλό, ούτε κακό αναμένεται 2020 για εσάς. Τα επαγγελματικά σας κινούνται σε θετική τροχιά και για τους επιχειρηματίες φαίνεται ότι το έτος θα είναι αρκετά παραγωγικό. Δώστε προσοχή στην υγεία σας, καθώς αναμένεται να υπάρξουν μερικά μικροπροβλήματα.