Το πιο σημαντικό σε μια σχέση είναι να υπάρχουν συναισθήματα, καλή επικοινωνία, έρωτας, αγάπη και καλό σεξ. Όταν όμως υπάρχουν οικονομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, τότε δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα στη σχέση.

Οικονομικά ζητήματα

Οι οικονομικές πιέσεις μπορεί να είναι επιβάρυνση για πολλούς, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Relate, το «Too Deep», που διαπίστωσε ότι ένας στους 10 ανθρώπους διαφωνεί με τον σύντροφό του για τα χρήματα, το χρέος ή τα οικονομικά τουλάχιστον μία φορά το δεκαπενθήμερο.

Ωστόσο, η διαχείριση ζητημάτων όπως το χρέος από τον σύντροφό σας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όπως η δυσπιστία. Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη στάση απέναντι στο χρήμα και μερικοί άνθρωποι είναι είτε πιο αποταμιευτές ή είτε πιο σπάταλοι.

Εάν οι απόψεις σας είναι παρόμοιες, είναι απίθανο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αλλά αν είναι διαφορετικές, θα μπορούσε να είναι μια πηγή έντασης στη σχέση σας. Πολλά ζευγάρια θεωρούν χρήσιμο να έχουν κάποια χρήματα για τα κοινά τους έξοδα καθώς και κάποια οικονομική ανεξαρτησία.

 

Συζήτηση

Αν βλέπετε ότι με τη συζήτηση τα όποια θέματα δε λύνονται, τότε πρέπει να αποφασίσετε πού κινείστε ως ζευγάρι. Δηλαδή ή θα αποδεχθείτε ότι θα συνεχίσετε να τσακώνεστε και να έχετε οικονομικά προβλήματα μονίμως στο προσκήνιο, είτε θα αποδεχθείτε ότι ήρθε η ώρα αυτή η σχέση να φτάσει στο τέλος της.

Το θέμα των χρημάτων είναι πολύ άβολο και αμήχανο και για τους δύο εντός της σχέσης. Είναι ένα θέμα όμως πολύ σοβαρό και σημαντικό και ως τέτοιο πρέπει πάντοτε να αντιμετωπίζεται. Καλό θα ήταν και οι δύο να κάνουν ένα διάγραμμα εισόδων, εξόδων και ο καθένας να σημειώνει τι έσοδα και τι έξοδα είχε.

Έτσι τροποποιώντας το διάγραμμα αυτό στο μέλλον, τότε θα τροποποιηθεί και η οποιαδήποτε λάθος συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένα οικονομικά προβλήματα να βγαίνουν στην επιφάνεια συνεχώς.

Το ζητούμενο είναι να προσπαθήσετε βρίσκοντας λύσεις στα προβλήματά σας.