Είναι λογικό όταν έχεις χωρίσει και θες να πας παρακάτω, να μη θες να έχεις επαφές και πολλά πολλά με έναν πρώην σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε θα έπρεπε καν να μιλάτε ή να σου απευθύνει και ο ίδιος τον λόγο.

Έστειλε μήνυμα

Ηρεμία. Ψυχραιμία. Δεν έγινε και κάτι. Ένα μήνυμα έστειλε. Προφανώς είναι στο στάδιο που νιώθει μοναξιά και είπε να σου στείλει. Όταν όμως χωρίσατε γιατί είχε αρχίσει εκείνος να αδιαφορεί τότε ήταν όλα εντάξει και «χαλαρά».

Όχι. Πρέπει να αποδεχτείς ότι αυτό το άτομο δεν είναι για εσένα και να συνεχίσεις με την καθημερινότητά σου. Έτσι κι αλλιώς δεν είσαι υποχρεωμένη να θες κάποιον ο οποίος στο τέλος της ημέρας για πολλούς λόγους, σε έκανε να μη νιώθεις και πολύ άνετα μέσω της αδιαφορίας του όσο τα είχατε.

 

Να είσαι ευγενική

Είναι στοιχείο πολιτισμού και ευπρέπειας. Δε χρειάζεται να είσαι απότομη απέναντί του, ειδικά από τη στιγμή που δε σου είπε κάτι κακό. Παρ’ όλα αυτά μπορείς πάντοτε να είσαι τυπική απέναντί του, με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει και ο ίδιος έτσι ότι έχεις βάλει τα δικά σου όρια τα οποία δεν ξεπερνιούνται έτσι απλά επειδή εκείνου του ήρθε.

Συν τοις άλλοις, το να του γράψεις ένα μονολεκτικό μήνυμα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

 

Ενδιαφέρον

Σίγουρα θα σου δείξει άπλετο ενδιαφέρον γενικά. Θα σε ρωτήσει για τη δουλειά, για τα σκυλιά, για τα γατιά και για… κάποια καινούργια σχέση ή αν φλερτάρεις. Τι ναι; Μόλις στο ρώτησε; Τότε απάντα του όπως νιώθεις, είτε ότι είσαι ελεύθερη και περνάς πολύ καλά με αυτό, είτε ότι είσαι με κάποιον.

Σε κάθε περίπτωση, το τι κάνεις είναι δική σου αποκλειστικά υπόθεση και αν δε θες να του απαντήσεις μην του απαντήσεις. Κανείς δε σε υποχρεώνει βασικά να πεις για εσένα. Πες του ένα «καλά να περνάς» και όλα θα πάνε καλά.