Μια ρουχαλιά (δέντρο που καρποφορεί ρούχα) ντύνει τους φτωχούς ανθρώπους… Η δύναμη της αγάπης λύνει τα μάγια… Αντικείμενα ζωντανεύουν στη φαντασία των παιδιών… Ένα μαγικό κλειδί αλλάζει τον κόσμο…

Παραμύθια, θα πείτε. Το βρήκατε! …Παραμύθια που έγραψαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Πολλά από αυτά διαδραματίζονται στο σχολικό περιβάλλον. Είναι γραμμένα με φαντασία και χιούμορ. Οι μαθητές μάς κάνουν να ευθυμήσουμε, μας συγκινούν, μας διδάσκουν. Τι πιο πρωτότυπο; Παραμύθια για παιδιά, γραμμένα από τα ίδια τα παιδιά. Στο συλλογικό έργο συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας μέσα από «παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας», με καθοδηγητή τον διευθυντή κ. Βασίλη Γεργατσούλη και τους δασκάλους του σχολείου, φαντάστηκαν, έγραψαν, εικονογράφησαν και παρουσιάζουν την 5η σε σειρά συλλογή παραμυθιών: «Αληθινά παραμύθια καμωμένα από… ψέματα».

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μικροί παραμυθάδες του 23ου Δημοτικού Σχολείου της Νίκαιας μαζί με τους καθοδηγητές δασκάλους τους σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους βιβλίου «ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ… ΨΕΜΑΤΑ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ζωή Βαλάση (συγγραφέας)

Πάνος Αμαραντίδης (εκπαιδευτικός, σεναριογράφος)

Λιλή Γάτη (συγγραφέας)

Βασίλης Γεργατσούλης (διευθυντής σχολείου, συγγραφέας)

 

Αφήγηση παραμυθιού:

Κάρμεν Ρουγγέρη (ηθοποιός, συγγραφέα, σκηνοθέτης)

Τραγούδι – Μουσική: η Ε΄ τάξη με την κ. Υβόνη Σιέμου