Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που γνωστόν προσέχει την εμφάνισή του συνέχεια, επίσης έχει την τάση να επιζητεί σε όλα την ισορροπία και την αρμονία. Αν δεν υπάρχει ισορροπία σε κάποια πράγματα τότε δε μπορεί να συγκεντρωθεί. Έχει όμως και μια εσωτερική πλευρά που δε βγαίνει συχνά προς τα έξω.

 

Ερωτικός τομέας

Έχει πολλή ανασφάλεια και δε θα το δείξει ποτέ. Η ανασφάλειά του αυτή αποδεικνύεται και στις φιλικές του σχέσεις. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να τα έχει καλά με όλους, να είναι το κέντρο της προσοχής και της παρέας, προφανώς και υπάρχουν ζητήματα ανασφάλειας και επιζητεί την επιβεβαίωση για να πείσει τον εαυτό του ότι όλα είναι καλά.

Ζητούν απεγνωσμένα την αγάπη και την επιδοκιμασία, κάνουν σε όλους τα χατίρια και δυσκολεύονται να αρνηθούν, μόνο και μόνο για να αποδείξουν πόσο καλοί είναι. Αυτό βέβαια οδηγεί στην εσωτερική αγανάκτηση και στην αρνητική αυτοεκτίμηση.

 

Αισθήματα

Κρύβουν τα πραγματικά τους αισθήματα προκειμένου να φέρουν την ειρήνη σε μια ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δε θέλουν να πληγώσουν κανέναν ή να δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτό μερικές φορές τους μπερδεύει και χάνουν την προσωπικότητά τους, επειδή ακριβώς προσπαθούν να τους κάνουν όλους χαρούμενους.

Τότε είναι που δυσκολεύονται να πάρουν μια απόφαση. Κατά βάθος, ο Ζυγός είναι πολύ ανασφαλής σαν άτομο, δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και πάντα ψάχνει κάτι να τον γεμίσει.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που είναι τόσο κοινωνικός, είναι μια ασυνείδητη προσπάθεια να φέρει τη χαμένη γαλήνη στο περιβάλλον του. Στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τους άλλους, οι Ζυγοί χάνουν τελικά τον εαυτό τους.

Η αναποφασιστικότητά τους προέρχεται από τον φόβο μήπως μια λανθασμένη απόφαση διαλύσει τα πάντα γύρω τους και δημιουργήσει θύελλα στη ζωή τους. Η ζωή όμως δεν είναι έτσι κι ο Ζυγός που θα κατανοήσει ότι η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα, θα πληγωθεί πολύ λιγότερο και κατά συνέπεια θα είναι πιο ευτυχισμένος.