Το να είσαι ελεύθερη και να βγαίνεις με κάποιον απλά για σεξ είναι κάτι το συνηθισμένο. Το να σου πει αυτός ο κάποιος να έχετε ανοιχτή σχέση, είναι οριακά αδιάφορο. Το να είσαι όμως ήδη σε μονογαμική σχέση και να σου πει κάτι τέτοιο τότε αλλάζει τα πράγματα.

Αμεσότητα

Αν εσύ βλέπεις τον εαυτό σου μαζί του καθώς και με άλλους άντρες, τότε πολύ καλά θα κάνεις και θα του πεις ότι δέχεσαι τη συγκεκριμένη πρόταση που σου έκανε. Δικαίωμά σου και δικαίωμά του είναι άλλωστε το πώς θα διαχειριστεί ο καθένας το δικό του σώμα.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση είναι περίπλοκη στο πλαίσιο ότι είχατε πει να έχετε μονογαμική σχέση. Αν δε σου αρέσει κάτι τέτοιο, να βλέπετε και άλλα άτομα , τότε πες του το. Κανείς δε σου απαγορεύει να μιλήσεις και στις δύο περιπτώσεις. Αν είσαι μονογαμική και νιώθεις ότι θες να περνάς τον χρόνο σου με έναν άντρα, τότε ξεκαθάρισέ του με τη σειρά σου ότι δε μπορείτε να συνεχίσετε μαζί.

Αλλαγή

Το ότι δε θα δεχθείς κάτι τέτοιο είναι φυσικά δικαίωμά σου. Το θέμα είναι να μην αλλάξει κανείς κανέναν. Λέγοντας την αλήθεια λοιπόν, ούτε εσύ θα αλλάξεις τη μονογαμική οπτική που έχεις απέναντι στις σχέσεις και όλα είναι οκ, ούτε αυτός θα αλλάξει την οπτική που έχει απέναντι στις ανοιχτές σχέσεις.

Το λάθος του βέβαια είναι, ότι θα μπορούσε εξ’ αρχής να σου πει ότι δεν είναι μονογαμικός και όχι να δεθείς συναισθηματικά μαζί του και έπειτα να στο πει. Φυσικά όμως σε όποιο στάδιο της σχέσης και να ειπώθηκε κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρα δικαίωμά του και δικαίωμά σου να μη θες.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος ούτε να αντιδράσεις απότομα, ούτε δραματικά γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος θα ήθελε να σε κάνει να νοιώσεις έτσι έπι τούτου. Ο καθένας από εσάς ας κάνει αυτό που τον ικανοποιεί λοιπόν.