Μιλάμε φυσικά για την περίπτωση που έχεις χωρίσει με έναν σύντροφό σου επειδή εκείνος μπορεί να αδιαφορούσε στη σχέση ή να μην επικοινωνούσε καλά. Σε περιπτώσεις όμως όπου υπήρχε βία σωματική, ψυχολογική κλπ μη δώσεις ποτέ σε κανέναν δεύτερη ευκαιρία γιατί να ξέρεις ότι θα το ξανακάνει. Αυτά για να διαχωρίζουμε τη μία κατάσταση από την άλλη.

Προοπτικές

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου όταν κάνεις εικόνα εσένα μαζί με αυτόν; Θεωρείς ότι θα μπορούσατε να ταιριάξετε εν τέλει τόσο που θα είχατε κοινά όνειρα για το μέλλον; Βλέπεις αυτή η σχέση στο παρελθόν να είχε προοπτικές και για διάφορους λόγους να μην πέτυχε όπως εσύ το περίμενες;

Εξέτασε τα «γιατί;»

Το θέμα είναι να κοιτάξεις για ποιον λόγο χωρίσατε. Αν αυτός ο λόγος εμφανιστεί μπροστά σας πάλι και εσύ περάσεις πάλι την ίδια κατάσταση; Αν εν ολίγοις υπήρχε δικαιολογία της τότε κατάστασης και δεν αδιαφορούσε χωρίς λόγο.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που εκείνος δούλευε συνέχεια γιατί είχε οικονομική ανάγκη, τότε δε μπορείς να πεις ότι φταίει που δεν έδινε την πλήρη προσοχή του απέναντί σου. Αν από την άλλη είχε άπλετο χρόνο και δεν ήσουν καν η προτεραιότητά του, τότε πώς ακριβώς θεωρείς ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Εσύ ξέρεις την απάντηση

Σίγουρα ξέρεις μέσα σου ότι η πρώτη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι και η πιο σωστή. Αν αυτομάτως απάντησες «ναι» προφανώς και δεν είχες ιδιαίτερη ενόχληση να ξαναπροσπαθήσετε μαζί ως ζευγάρι.

Αν από την άλλη ένιωσες μια ξαφνική αποστροφή, τότε προφανώς αυτό δείχνει ότι ο εγκέφαλός σου ξέρει ήδη γιατί να σε κάνει να απαντήσεις ήδη, έχει ήδη ταξινομήσει τις απαραίτητες για αυτόν πληροφορίες και δε θα έχεις κανένα δίλημμα.