Αν σας απατά μόνο η μνήμη σας…

Ξεχάστε τα σταυρόλεξα, τα Sudoku και όλα τα παιχνίδια που έχει κατά καιρούς γραφτεί ότι εκπαιδεύουν τη μνήμη. Οι επιστήμονες τώρα λένε ότι η λύση για κοφτερό μυαλό είναι το σεξ. \

Η έρευνα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά συγκέντρωσαν 78 νέες γυναίκες από 18 ως 29 ετών και τις ρώτησαν πρώτα για τη σεξουαλική τους ζωή και μετά τις υπέβαλαν σε τεστ μνήμης. Τα τεστ απαιτούσαν να δουν οι συμμετέχουσες 60 πρόσωπα και λέξεις και αργότερα να τα αναγνωρίσουν σε ένα μεγαλύτερο σύνολο 90 προσώπων και λέξεων.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν εντονότερη σεξουαλική ζωή τα πήγαν καλύτερα στις απαντήσεις στα τεστ. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι τα πήγαιναν πολύ καλύτερα όταν επρόκειτο για λέξεις παρά για εικόνες. Οι επιστήμονες το εξηγούν καθώς η μνήμη που χρειάζεται για να θυμάται κανείς λέξεις σχετίζεται με τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου και παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το σεξ αυξάνει τη νευρογένεση στον ιππόκαμπο.

 

Αν και η συγκεκριμένη έρευνα συμπεριέλαβε μόνο γυναίκες, παλιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη μνήμη των ανδρών που κάνουν αρκετό σεξ. Μάλιστα έρευνα που έγινε πριν από μερικούς μήνες σε 7000 ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (άνδρες και γυναίκες, 50, 60 και 70 ετών) από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Coventry έδειξε ότι όσοι είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή είχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια.