Για να είμαστε με έναν άνθρωπο, οφείλουμε αρχικά να έχουμε αγαπήσει τον εαυτό μας και ύστερα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτό σημαίνει ότι έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε αγάπη.

Δίνεις και παίρνεις

Είναι πολύ λογικό ότι όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δύνασαι να δώσεις πολλά περισσότερα και ουσιαστικά συναισθήματα σε κάποιον και φυσικά να πάρεις αντίστοιχα. Αν βέβαια, δεν παίρνεις τα συναισθήματα που σου αξίζουν, τότε εκεί θα φανεί αν σε αγαπάς ή όχι.

Γιατί αν σε αγαπάς, δε θα συμβιβαστείς με λιγότερα από τα στοιχειώδη συναισθήματα. Αν πραγματικά σε αγαπάς, θα θέλεις ο άλλος να σε κάνει να νιώθεις επιπλέον ωραία. Αυτό σημαίνει πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατανοείς την πραγματικότητα γύρω σου και δε λες στον εαυτό σου ψέματα.

 

Ξέρεις τι θες

Λες με αυτοπεποίθηση πια σε εσένα την ίδια, αλλά και στο άλλο άτομο, ότι ξέρεις ακριβώς τι θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι ούτε έχεις κάποια δυσκολία πεις άνετα αυτό που νιώθεις, ούτε φυσικά να κρύψεις και τα «θέλω» σου.

Το να ξέρεις τι θες άλλωστε, εμπνέει στον άλλον μια εμπιστοσύνη την οποία σπάνια βρίσκει. Αυτό από μόνο του είναι ακόμη μια ένδειξη ότι είσαι έτοιμη για σχέση, καθώς έχεις φτάσει στο στάδιο της ειλικρίνειας.

 

Ειλικρίνεια και συναισθήματα

Δε θες να κρύβεις αυτά που νιώθεις. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα πράγματα αν όχι όλα τα λες όπως τα αισθάνεσαι και δε θα τα κάνεις να φανούν πιο «όμορφα». Το θέμα είναι ότι το γεγονός που λες την αλήθεια δείχνει ότι είσαι ειλικρινής και απέναντι στα δικά σου συναισθήματα και τον εαυτό σου.

Είσαι έτοιμη για σχέση σημαίνει ότι, είσαι καλά και μόνη σου, είσαι καλά και με το να έχεις σχέση. Είναι σημαντικό αυτό καθόσον αν επιδιώξεις σχέση ενώ δε νιώθεις καλά μόνη σου, θα το κάνεις για να παίρνεις επιβεβαίωση από άλλους και όχι από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Θα ρίξεις πολύ τα «θέλω» σου και θα εξαρτάσαι συναισθηματικά από τον άλλον. Μια σχέση είναι ένα σύνολο ανθρώπων που ξέρουν ήδη τι θέλουν και τι δε θέλουν.