Μια γυναίκα με πολύ ήρεμα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά, η οποία δέχεται ό,τι της λέει ο άλλος, κατά βάση δεν είναι η σεξουαλική προτίμηση ενός άντρα.

Χαρακτήρας

Η γυναίκα που φαίνεται να ικανοποιεί τον εαυτό της συνέχεια και πως δεν έχει ανάγκη από κανέναν είναι άξια θαυμασμού. Η συζήτηση δεν αφορά αυτό φυσικά. Αφορά το γιατί κάποιοι άντρες ερεθίζονται από τις γυναίκες που έχουν ασταθή χαρακτήρα.

Τι είναι αυτό που τους «φτιάχνει»; Μήπως βλέπουν όλο αυτό σαν «challenge» να γίνουν πιο στοργικοί και να προσφέρουν περισσότερη ευχαρίστηση στη γυναίκα που νιώθει κυκλοθυμία;

 

Μελέτη

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, αναφέρει ότι η σεξουαλική απόδοση ενός άνδρα ανεβαίνει κατακόρυφα, όταν η γυναίκα που κάνει σεξ είναι (ή νιώθει) συναισθηματικά ασταθής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000  άνδρες και πραγματοποιήθηκε από την Julia Velten, καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Bochum, με συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι οι άνδρες που είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά, νιώθουν πως πρέπει να ικανοποιήσουν μια ασταθή γυναίκα. Και ο τρόπος που μπορούν να το κάνουν είναι το σεξ! Προφανώς με μια ασταθή συναισθηματικά γυναίκα, ενεργοποιείται το ένστικο του «Πυγμαλίωνα» και αυτό είναι άκρως ερεθιστικό γι’ αυτούς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές άλλωστε, οι συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί στις ερωτικές φαντασιώσεις και γενικά στο να πειραματίζονται σεξουαλικά.