Η ευαισθησία του Σκορπίου είναι κατά βάση αυθύπαρκτη. Αυτή η ευαισθησία σε συνδυασμό με το έντονο ένστικτο, την αυτοπειθαρχία και τη θέληση που έχει να πετυχαίνει, τον καθιστούν ιδιαίτερα επιτυχημένο.

 

Εργασία

Θέλει να έχει τον έλεγχο τους περιβάλλοντός του και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φυσικά και θα δώσει εντολές. Αλλά η υπερχείλιση της ενέργειας μπορεί μερικές φορές να ενοχλεί τους άλλους και ο Σκορπιός σπάνια θα αμφισβητήσει τον εαυτό του.

Απεχθάνεται την αδράνεια και θελει να κοπιάζει για κάτι που του αρέσει. Αλλά δυσανασχετεί και γίνεται ευάλωτος εύκολα όταν δεν έχει αυτό που θέλει ή αν βρεθεί σε μια άβολη κατάσταση.

Το αρνητικό είναι ότι όταν επηρεάζεται στα συναισθηματικά του, τότε πολύ απλά δε μπορεί να συνέλθει εύκολα. Γι’ αυτό όταν έχει ένα πρόβλημα κάνει το παν να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτό. Είναι ειλικρινής με τους συνεργάτες του, δεν αναγκάζει τον εαυτό του να κάνει κάτι που δεν θέλει και ποτέ δεν θα είναι υποκριτής.

Συνεργασία

Είναι συνήθως η ήρεμη δύναμη που κινεί τα νήματα και δεν ακούγεται συχνά στον περιβάλλοντα χώρο σου. Είναι υπερβολικά φιλόδοξο άτομο και έχει ανεξάντλητα αποθέματα εσωτερικής δύναμης.

Έχει αρκετά στοιχεία ανταγωνισμού μιας και θέλει να είναι ο καλύτερος. Το θέμα του Σκορπιού είναι ότι αν νευριάσει και πεισμώσει τότε πετυχαίνει πολλά περισσότερα από ότι αν δεν είχε αυτά τα συγκεκριμένα συναισθήματα.

Είναι παθιασμένος, του αρέσει να ζει έντονες καταστάσεις, δε φοβάται τη σκληρή δουλειά και διαθέτει ομαδικό πνεύμα. Μπορεί να σας φαίνεται απόμακρος, αλλά δεν το κάνει από σνομπισμό. Έτσι είναι και αυτό το οφείλει κυρίως στο στοιχείο του που είναι το νερό.

Έχει αποδείξει ότι είναι πιστός στους φίλους και τους συνεργάτες του, εμπιστεύεται συχνά άτομα που για άλλους θεωρούνται αποτυχημένα και μπορεί να γίνει άσπονδος εχθρός. Αν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, μην υποτιμήσετε ποτέ τη δύναμη ενός Σκορπιού.