Τρία ζώδια που τα λες μαμόθρεφτα

Παρθένος

Ένας υπάκουος Παρθένος είναι το καμάρι της οικογένειας και ιδιαίτερα της μαμάς, γιατί είναι το παιδί που πάντα τηρεί τους κανόνες και τα πρέπει της, χωρίς να δυσανασχετεί! Ωστόσο, δεν είναι αρκετά εκδηλωτικός και εκφραστικός απέναντι στη μητέρα του, δεν είναι το παιδί που θα τρέξει στην αγκαλιά της ή που θα επιζητά την τρυφερότητα και την φροντίδα της. Από τα πολύ παιδικά του χρόνια, προσπαθεί να λειτουργεί αυτόνομα, τηρώντας με συνέπεια όλους τους κανονισμούς της.

Προσπαθεί μέσα από τις πράξεις του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να την κάνει να νιώσει χαρούμενη και ικανοποιημένη με την πορεία και την εξέλιξή του! Ο Παρθένος θα συγκρατήσει και θα επιβληθεί στον εαυτό του, προκειμένου να μην κάνει λάθη, που μπορεί να απογοητεύσουν τη μητέρα του. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει να είναι σε όλα τέλειος και σημειώσει αποτυχίες σε κάποιους τομείς της ζωής του, δεν θα μοιραστεί την στεναχώρια του με την μητέρα του, γιατί δεν θέλει ποτέ να την επιβαρύνει!

Τοξότης

Παίρνει τη μάνα του να της γκρινιάξει στο αφτί. Η μαμάκα του είναι ο ώμος που θα κλάψει όταν η κοινωνία η κακούργα θα του φερθεί άδικα. Δεν του αρέσει να μοιράζεται κι αν κάποιο από τα αδέρφια του τολμήσει να πλησιάσει την καλή του τη μανούλα τρελαίνεται σε σημείο υστερίας.

Μην τολμήσεις να διεκδικήσεις δευτερόλεπτα από την προσοχή της. Θέλει τη μάνα του αφιερωμένη στο ακουστικό να ακούει τη μίρλα του. Ήταν αυτός που όταν τα υπόλοιπα παιδιά τον πείραζαν εκείνος έφερνε τη δυναμική του μάνα να τα βγάλει πέρα με τους νταήδες. Την έχει κορώνα στο κεφάλι του και όχι άδικα αφού συχνά πυκνά τον ξελασπώνει.

 

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος έχει σχέση λατρείας με τη μητέρα του! Η αδυναμία είναι εμφανής, από όταν βρίσκεται στην κούνια, αλλά και αργότερα που ενηλικιώνεται και κάνει την δική του οικογένεια… Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει συναισθηματική εξάρτηση από τη μητέρα του και δεν επιτρέπει ποτέ σε κανέναν να εκφέρει άποψη ή να προσπαθήσει να διεισδύσει στη μεταξύ τους σχέση!

Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μητέρα του και μάλιστα έχει την τάση πολλές φορές να μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης (άνισης μάλιστα), δηλώνοντας ευθέως ότι η μαμά του είναι σε όλα τέλεια και κανείς δεν μπορεί να την φτάσει! Ο Καρκίνος θα πει στη μάνα του όλα του τα μυστικά, θα εκμυστηρευτεί όλα τα συναισθήματά του και θα της δίνει πάντα «ραπόρτο», ακόμα και για τα πολύ προσωπικά του ζητήματα!