Οι ευαισθησίες αυτών των ζωδίων έχουν ως αποτέλεσμα να καταλήγουν να μη συμπεριφέρονται σωστά σε πάρα πολλά επίπεδα. Τα ζώδια του νερού από τη φύση τους, δε σκέφτονται λογικά αλλά συναισθηματικά και αυτό φυσικά και επηρεάζει τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται και αλληλεπιδρούν μέσα σε μια σχέση.

Καρκίνος

Πρέπει να βρει έναν τρόπο να μη νιώθει συνέχεια ανασφάλειες από εκεί που δεν υπάρχει λόγος. Η ανασφάλεια του Καρκίνου τον κάνει να νευριάζει συνέχεια και με το παραμικρό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο σύντροφός του να δυσκολεύεται να αντέχει μια τέτοια κατάσταση.

Αν πληγωθεί συναισθηματικά δε θα εμπιστευτεί καθόλου εύκολα τον επόμενο. Εάν τελικά «εκτεθεί» και δεν πάρει την αγάπη που περίμενε ή τα συναισθήματα που προσδοκούσε, τότε υποθέτει τα χειρότερα και ξανακλείνεται στο «καβούκι» του.

Σκορπιός

Πολλά ψυχοπαθολογικά στοιχεία υπάρχουν στον Σκοπριό! Όσα έχεις ακούσει για τους Σκορπιούς δεν είναι μύθοι, είναι η πραγματικότητα.

Δεν εμπιστεύονται καθόλου εύκολα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άλλο άτομο να μην ξέρει τι συμβαίνει και να νιώθει ότι κάπου φταίει χωρίς λόγο. Είναι καχύποπτοι, καταπιεστικοί ώρες-ώρες και απίστευτα κτητικοί.

Έχουν στοιχεία παθολογικής ζήλιας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται με συναισθηματικές εξάρσεις και «ανάκριση». Δεν εμπιστεύονται ούτε την σκιά τους, βλέπουν παντού εχθρούς και ερωτικούς ανταγωνιστές.

Θα εκφράσουν αυτά που νιώθουν πάρα πολύ δύσκολο και αυτό θα έχει ως συνέπεια ο άλλος να κουράζεται. Νιώθει φυσικά πολλά και σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο τα κρατάνε για τον εαυτό τους.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς είναι τα «θύματα» που κλαίνε και κλαίγονται για τα πάντα. Αυτο-θυματοποιούν τον εαυτό τους ρίχνοντας ευθύνες πάντα στους άλλους, ή δεν κάνουν πράγματα για να βελτιώσουν την εκάστοτε κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Είναι ρομαντικοί σε σημείο που  κουράζουν τον/την άλλο/η. Στο μυαλό τους είναι όλα ιδανικά και ζουν το δικό τους παραμύθι. Στην αρχή όλα είναι τέλεια, φανταστικά και όπως τα ονειρεύονταν, μέχρι που φτάνει η στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι όσα ζουν δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι πίστευαν ή είχαν στο μυαλό τους.

Φοβούνται πάρα πολύ τη μοναξιά και θα κάνουν σχέση μόνο και μόνο για να μην είναι μόνοι τους.