Ο Ιχθύς είναι ένα υπερευαίσθητο ζώδιο. Ανήκει στο στοιχείο του νερού και για αυτόν τον λόγο έχει ενισχυμένη ενσυναίσθηση και ευαισθησίες σε γενικότερο επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, έχει την τάση να μη μπορεί να δεχθεί ορισμένα πράγματα.

Ανασφάλειες

Οι ανασφάλειες ενός Ιχθύ, πηγάζουν συνήθως από τον ερωτικό τομέα και έχουν άμεση σχέση κατά κάποιον τρόπο με φοβίες που έχει πάνω στο θέμα της δέσμευσης. Δε θέλει να μείνει μόνος του και αυτό σα σκέψη τον τρομάζει πολύ.

Οι ανασφάλειες για έναν Ιχθύ έχουν άμεση σχέση με το γεγονός ότι εκείνος δε μπορεί να διαχειριστεί μια μη ρομαντική κατάσταση. Είναι της άποψης ότι θέλει σίγουρα να μπορέσει να κάνει προσπάθεια για να πετύχει τα όνειρά του.

 

Όνειρα Ιχθύ

Ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα ανέκαθεν, ήταν είναι και θα είναι το να έχει σύντροφο. Το να είναι ερωτευμένος, είναι για αυτόν δύναμη και έτσι μπορεί να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Έτσι πιστεύει βέβαια εκείνος.

 

Λάθη που κάνει

Έχουν άμεση σχέση με το γεγονός ότι εξαρτάται πολύ από το συναισθηματικό κομμάτι. Ο Ιχθύς πρέπει να μάθει να είναι αυτάρκης γενικά. Πρέπει να μάθει να είναι μόνος του, να μην έχει σχέση και να αγαπάει τον εαυτό του περισσότερο.

Η συμπεριφορά του δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση γιατί πολλές φορές μπορεί να μείνει σε μια σχέση μόνο και μόνο από την ανασφάλεια ότι δεν αξίζει ή δε θα έχει κάτι καλύτερο.

 

Λύση προβλημάτων

Τα όποια θέματα λύνονται με την ανακάλυψη του εαυτού του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να αγαπήσει τον εαυτό του για να μπορέσει να δεχθεί ή να αγαπήσει ένα άλλο άτομο και φυσικά το αντίστροφο.

Καλό θα είναι να μη βασίζει την ευτυχία του συνέχεια σε εξωτερικούς παράγοντες και μεταβλητές, γιατί έτσι οι ανασφάλειές του θα αυξάνονται και τα προβλήματα δε θα λύνονται αποτελεσματικά. Θέλει περισσότερη προσπάθεια για να φτάσει στο σημείο που θα νιώθει όμορφα με τον εαυτό του.